ACEASTA INDIVIDA DOLOFANA ,BIROCRATA A FMI,ANCA PALIU DRAGU,CEA CARE A TAIAT SALARII SI PENSII INTRE 2009-2010,ESTE PLATITA LA BRUXELLES CU 12.000 DE EUROI,DAR VREA CA ROMANII SA MUNCEASCA PE 2 LEI?!

8 dec.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Paliu Dragu, nu doreşte creşterea salariului minim pe economie. În ce ţări se munceşte „pe doi lei”, în opinia demnitarului.

Anca Dana Dragu a fost funcţionar al biroului de la Bucureşti al FMI între 2001 şi 2013. Ea a declarat, vineri, într-o întâlnire cu jurnaliştii, că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră, scrie zf.ro.

„Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României“, a afirmat Paliu Dragu.

Ea a dat exemplul statelor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi, şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“.

Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

 „Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget. Dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată“, a spus şefa Finanţelor. Ea a subliniat că există riscul unui impact asupra economiei „albe-gri-negre“, astfel că pot exista migrări ale angajatorilor către zonele pieţei gri şi negre.

La rândul ei, Daniela Pescaru (secretar de stat în Ministerul Finanţelor), responsabilă de buget, a explicat: „Nu avem un impact direct pe cheltuieli în proiectul de buget (al majorării salariului minim – n.r.), pentru că în zona salariilor bugetarilor, datorită creşterilor aprobate în acest an – sănătate 25%, asistenţă socială 25%, la instituţiile locale 12% şi încă 10% la anul – au acoperit creşterea salariului care de la 1.050 lei la 1.200 lei era de 14% şi, practic, nu mai avem impact direct pe cheltuieli. Iar alte drepturi nu mai sunt legate de salariul minim“.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: