REGIMUL MAFIOT BASESCU ,OPERA LUI DAN VOICULESCU CARE L-A TRADAT PE ADRIAN NASTASE SI PSD-UL!

31 dec.

Dan Voiculescu este unul dintre personajele care au provocat mereu controverse, începând de la modul în care a făcut avere pe timpul lui Ceauşescu până la implicarea în politică.

Băsescu a încercat constant, în 2003 şi 2004, să se apropie de Voiculescu:

Băsescu se sucește în 2003

”Partidul Democrat şi-a regăsit punctele de vedere în foarte multe din abordările pe care le-a avut domnul preşedinte în deschiderea Congresului. Credem că România are nevoie de Partidul Umanist”. Este 18 ianuarie 2003. Traian Băsescu vorbeşte despre Dan Voiculescu şi despre partidul acestuia la Congresul Partidului Umanist Român (PUR).

PUR ţine un Congres extraordinar la Sala Palatului din Bucureşti pentru a prezenta o serie de personalităţi care tocmai intraseră în partid şi pentru a discuta despre o atitudine politică mai fermă faţă de partenerul de guvernare, Partidul Social Democrat (PSD). Sunt invitaţi să participe lideri ai partidelor parlamentare, iar aceştia îşi trimit reprezentanţi la nivel de vicepreşedinţi (Dan Ioan Popescu din partea PSD, Eugen Nicolăescu din partea Partidului Naţional Liberal). Cu o excepţie: Partidul Democrat (PD), din partea căruia vine chiar preşedintele partidului, Traian Băsescu.
După ce ani de zile Traian Băsescu îl atacase pe Dan Voiculescu şi criticase trustul de presă şi partidul pe care acesta le fondase, apariţia sa la Congresul PUR din 2003 surprinde pe toată lumea. În plus, în ianuarie 2003, PUR este la guvernare, în alianţă cu PSD, iar Partidul Democrat al lui Băsescu era în opoziţie.
În discursul său, Băsescu apreciază că PUR are şanse foarte mari să crească din punct de vedere electoral şi să ajungă, printr-o alianţă cu PD, unul dintre partidele de guvernare care să schimbe România „nu în douăzeci de ani, ci în trei”.

Ce caută Băsescu la Congresul PUR?
În ianuarie 2003, Partidul Democrat condus de Traian Băsescu este un partid de 10% în sondaje, mult în spatele PSD şi depăşit de PNL cu 5 procente. Aleşii locali ai PD pleacă în masă la PSD. Guvernul Năstase are o poziţie politică solidă şi o majoritate confortabilă, beneficiind de susţinerea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) în Parlament.
Pe de altă parte, din punct de vedere personal, Traian Băsescu are o poziţie bună: este primarul Capitalei și şi-a consolidat poziţia în PD eliminându-i pe apropiaţii fostului său șef și contracandidat la preşedinţia partidului, Petre Roman.

Sondajele de opinie arată clar că singura şansă a opoziţiei de a conta în alegerile din 2004 este să creeze o alianţă. Problema lui Traian Băsescu este că el şi partidul său sunt vioara a doua în opoziţie. Şi în Parlament şi în sondaje, PNL-ul este principalul partid de opoziţie.
Traian Băsescu merge la Congresul PUR pentru că vrea să fie şeful opoziţiei. Când spune că PD va guverna împreună cu PUR, Traian Băsescu vorbeşte despre ianuarie 2005. El îl invită practic pe Dan Voiculescu, care la acel moment era partener de guvernare al PSD şi adversar direct al lui Băsescu şi al partidului condus de acesta, să guverneze împreună cu PD-ul după alegerile de la sfârşitul lui 2004.

Jignire la adresa liberalilor

Astfel, Traian Băsescu se proclamă lider al opoziţiei. Un amănunt semnificativ din timpul Congresului, o întâmplare care la vremea respectivă a fost prezentată de presă ca o jignire la adresa liberalilor, întăreşte această concluzie. După ce Traian Băsescu îşi încheie discursul şi se îndreaptă spre sală, la cuvânt urmează Eugen Nicolăescu, reprezentantul PNL. Brusc, Traian Băsescu se întoarce, se îndreaptă spre prezidiu şi dă mâna cu Dan Voiculescu, întrerupând discursul liberalului, dând astfel de înţeles că mesajul acestuia nu are nicio importanţă.

Protocol între Alianța D.A. și Voiculescu, la referendumul din 2003
Traian Băsescu şi Theodor Stolojan, copreşedinţii Alianţei PNL-PD, se întâlnesc din nou cu preşedintele PUR, Dan Voiculescu, pentru a-i cere ajutorul, de această dată pentru formarea unor majorităţi în consiliile judeţene şi în cele locale. Întâlnirea are loc la sediul Grivco. Băsescu Două săptămâni mai târziu, pe 15 octombrie 2003, Traian Băsescu, împreună cu Theodor Stolojan semnează cu Dan Voiculescu un Protocol de colaborare pentru supravegherea modului în care se desfăşoară referendumul pentru Constituţie. Acesta este primul acord semnat între Alianţa PNL-PD şi PUR. Băsescu, Stolojan şi Voiculescu participă la o conferinţă de presă comună în care liderii PNL-PD îşi anunţă dorinţa de a colabora cu Partidul Umanist Român şi „în viitor”: „PUR este un partid parlamentar şi putem coopera pentru promovarea unor proiecte de lege, dar vom găsi şi alte activităţi în care acest partid ne va putea fi partener”.

Colaborare în alegerile locale din 2004

În 19 noiembrie 2003, la o săptămână după ce Grivco câştigase licitaţia de privatizare a ICA, Traian Băsescu, Theodor Stolojan şi Dan Voiculescu se întâlnesc la iniţiativa lui Băsescu. În urma întâlnirii, un consilier al lui Theodor Stolojan declară presei că Băsescu şi Stolojan i-au prezentat lui Dan Voiculescu deciziile Alianţei PNL-PD şi au discutat cu acesta despre modificarea legilor electorale.

La alegerile locale din 2002, Băsescu şi Stolojan se oferă să meargă la Bacău pentru a-l susţine pe Romeo Stavarache, candidatul PUR la Primărie intrat în turul doi. A doua zi, în 9 iunie 2004, Traian Băsescu şi Theodor Stolojan se duc din nou la Grivco, după care susţin o conferinţă de presă în care invită oficial Partidul Umanist Român să colaboreze cu Alianţa PNL-PD în plan local în vederea asigurării majorităţii în consiliile locale şi judeţene.

Cu căciula în mână, la Grivco

Traian Băsescu câştigă alegerile prezidenţiale din 2004. Deşi alegerile legislative fuseseră câştigate de PSD şi PUR (36% față de 31%, Alianța D.A.), Băsescu decide să impună un premier din partea Alianţei DA.

Potrivit propriei expresii, Traian Băsescu se duce cu „căciula-n mână” la Dan Voiculescu. Traian Băsescu se întâlneşte de mai multe ori cu Dan Voiculescu pentru a-l invita să se alăture la guvernare Alianţei DA, promițându-i orice, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului. El îl roagă pe Dan Voiculescu să intre la guvernare, susţinând că în joc este „stabilitatea politică a ţării”. În 15 decembrie 2004, imediat după aflarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, Băsescu îl sună pe Dan Voiculescu pentru a-l ruga „să se alăture Alianţei”. Întors de la Bruxelles câteva zile mai târziu, în 18 decembrie 2004, Băsescu îşi declară public, „respectul” faţă de Partidul Umanist Român: „Dacă finalizăm negocierile cu PUR şi UDMR, astfel încât să avem un guvern majoritar până la sfârşitul anului, este foarte bine şi voi saluta cu mult respect deciziile lor politice.”

Partidul lui Voiculescu devine „soluție imorală”
Respectul lui Traian Băsescu va dura exact 19 zile. Pe 22 decembrie 2004, Traian Băsescu îl desemnează pe copreşedintele Alianţei DA, Călin Popescu Tăriceanu, pentru funcţia de prim-ministru. Pe 28 decembrie, noul guvern, din care fac parte PNL, PD, UDMR şi PUR, primeşte votul de învestitură din partea Parlamentului. În 29 decembrie 2004, membrii guvernului depun jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu.
La o săptămână de la depunerea jurământului, în 6 ianuarie 2005, preşedintele Traian Băsescu îşi atacă propriul guvern, declarând că este nevoie de alegeri anticipate „pentru a scăpa de o soluţie imorală care se numeşte PUR”.


Printre oamenii care au marcat istoria post-decembrista a Romaniei se numara si Dan Voiculescu. Cartile de istorie nu vor putea ignora contributia sa la instalarea guvernului Tariceanu in 2004, cind a tradat PSD (pe listele caruia candidase la alegerile parlamentare), ajutind astfel Alianta DA PD-PNL sa-si instaleze propriul cabinet. Nici contributia sa decisiva la prima suspendare a presedintelui Traian Basescu, in 2007, nu poate fi ignorata, Voiculescu fiind atunci seful comisiei parlamentare care a decis suspendarea. Citiva ani mai tirziu, Dan Voiculescu a fost brokerul politic care a dus la realizarea USL, alianta politica intre PSD, PNL si PC care a reusit sa doboare guvernul MRU in 2012 si sa puna capat dominantei lui Traian Basescu in politica. Dar istoria personala a lui Dan Voiculescu, turnator la Securitate sub numele de cod „Felix”, e mult mai lunga, si are ca ax central incercarea de a controla in interes personal institutii si companii ale statului, in dispretul legii si al moralei.

  • Motto: „Pe Dan Voiculescu nici nu e nevoie să-l provoci, ajunge să-l laşi să vorbească, şi se devoalează el singur” – Alecu Solomon, regizorul documentarului Kapitalism.


Cariera dinainte de revolutia din 1989 si colaborarea cu Securitatea

Voiculescu (nascut in 1946) a absolvit in 1969 Facultatea de Comert Exterior la ASE Bucuresti, dupa care s-a angajat la Vitrocim, intreprindere de comert exterior. In 1982 a devenit  reprezentantul in Romania al firmei cipriote Crescent, companie care avea relații privilegiate cu Intreprinderea de Comerț Exterior „Dunărea”, controlata de Securitate. A ramas la Crescent pina in 1992. Dupa Revolutia din 1989 a fost permanent banuit ca ar fi intrat in posesia unor fonduri ale Securitatii in zilele tulburi de dupa Revolutie, dar acuzatiile nu au fost niciodata dovedite. Au ramas insa semne de intrebare legate de provenienta capitalului cu care si-a construit imperiul comercial, industrial si mediatic dupa 1992.

Din acea perioada a ramas insa colaborarea cu Securitatea. Dupa ani intregi de contestari in Justitie, Curtea de Apel Bucuresti a consfintit in 2010 verdictul dat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii: Dan Voiculescu a turnat la Securitate, printre cei turnati numarindu-se inclusiv citeva rude.

Numele de cod ale turnatorului Dan Voiculescu au fost Mircea si Felix. Cel de-al doilea, Felix, a si fost utilizat constant de adversarii sai politici, Traian Basescu folosind apelativul Motanul Felix.

  • Cariera post 89


Imperiul Grivco

In 1992, Dan Voiculescu pune bazele holdingului de firme Grivco (prescurtare de la Grupul Industrial Voiculescu & Co), cu afaceri in industrie, energie, agricultura, comert, aviatie si media. Grupul Grivco se va remarca printr-o multitudine de afaceri facute direct cu statul (vezi controversata arendare de terenuri de la Agentia Domeniilor Statului) sau cu companii detinute de stat (Oltchim, Uzinele Sodice Govora, companii din energie etc).

Grupul Grivco ii aduce lui Dan Voiculescu o avere considerabila. In ultimul Top 300 realizat de Capital, averea personala a acestuia era estimata la 340-360 milioane de euro, in scadere puternica fata de virful de 1,5 miliarde euro inregistrat in 2009.

Antena 1

In noiembrie 1993, Dan Voiculescu a lansat Antena 3 – unul dintre primele posturi TV comerciale. Intr-o recenta declaratie, fostul director general al postului, Sorin Oancea, a spus ca „in anii 90 el incerca sa faca bani la Antena 1 vanzand antene prin piete si difuzand filme piratate. Ani de zile a trebuit sa negociez apoi cu marile case de productie pentru a avea dreptul sa difuzam filme, dupa acele acuzatii de piraterie” .

Initial un canal care difuza cu preponderenta filme, Antena 1 s-a impus incet-incet pe piata audiovizuala prin intermediul stirilor si dezbaterilor politice, ajungind pe locul doi in audiente, dupa PRO TV. Antena 1 si-a crescut audienta in anii 2000 prin intermediul unuia dintre primele talk-show-uri TV din Romania, Marius Tuca Show.

Incepind cu anii 2002 – 2003, Antena 1 a devenit un temut jucator pe scena politica, iar Dan Voiculescu s-a folosit de influenta crescinda a televiziunii sale pentru a-si propulsa minusculul partid (PUR, transformat apoi in PC) in Parlament, via aliante politice cu PSD sau PNL.

PUR/PC

Aproape concomitent cu lansarea in marile afaceri, Voiculescu a fondat in 1992 si Partidul Umanist Roman (PUR), un partid „de buzunar”, cu o doctrina ce propovaduia a treia cale, intre capitalism si socialism.

Intrarea PUR pe scena mare a politicii se produce la alegerile din 2000, cind umanistii intra in premiera in Parlament, intr-o alianta cu PDSR (predecesorul PSD de azi).

Anul 2004 a devenit unul esential pentru Dan Voiculescu si partidul sau. La alegerile locale din primavara anului, PUR decide sa mearga singur pe liste si Antena 1 incepe o campanie mediatica sustinuta impotriva unor lideri ai PDSR. PUR cistiga 6% din voturi la nivel national si il impune pe Romeo Stavarache primar la Bacau, invingator in fata baronului social-democrat Dumitru Sechelariu. A fost unul dintre semnalele puternica ca PSD, partidul condus de Adrian Nastase, putea pierde votul crucial din toamna anului (prezidentiale + parlamentare).

Incurajat de rezultatele obtinute la locale, Dan Voiculescu negociaza extrem de dur cu Adrian Nastase candidatura pe liste comune a PUR si PSD la parlamentare. PUR primeste locuri fruntase pe liste, spre nemultumirea multor lideri PSD. Uniunea PSD+PUR cistiga parlamentarele, PUR isi face grupuri parlamentare si la Senat, si in Camera Deputatilor, dar Dan Voiculescu tradeaza PSD atunci cind Traian Basescu, ales presedintele Romaniei, il invita sa faca parte dintr-o coalitie guvernamentala alaturi de Alianta DA (PNL+PDL) si UDMR.

Acela a fost momentul descris ulterior de Traian Basescu drept „solutia imorala”, pentru ca presedintele i-a putut incredinta mandatul de premier lui Calin Popescu Tariceanu – provenit dintr-o alianta care se clasase pe locul doi la alegeri – doar in urma tradarii PUR.

Dacă misterul averii sale dobândite până în 1990 a rămas parţial neelucidat, influenţa lui asupra politicii şi politicienilor de după Revoluţie i-a sporit nu numai averea, ci şi puterea, fiind implicat în cele mai importante evenimente, în special după 2000. Cu partidul pe care l-a înfiinţat şi cu trustul său de presă, Voiculescu s-a aliat pe rând cu principalele partide politice, trecând dintr-o barcă în alta, decizia de acum a justiţiei fiind în măsură să îi afecteze viitorul şi puterea de influenţă în politică.

Evoluţia politică de după Revoluţie a lui Dan Voiculescu a fost legată de cea a Partidului Umanist, devenit ulterior Conservator, al cărui fondator este, omul de afaceri folosindu-şi forţa mediatică şi politică pentru a intra şi ieşi, în mai multe rânduri, în şi din alianţe cu PSD sau cu adversarii social-democraţilor, cu scopul de fi la putere.

 

Voiculescu, fondator al Partidului Umanist, devenit Partidul Conservator

Dan Voiculescu a fondat, în 1991, Partidul Umanist din Romania şi a deţinut preşedinţia formaţiunii până în 2005. Până în anul 2000, partidul lui Voiculescu nu a avut rol semnificativ pe scena politică, obţinând sub 1% la alegeri şi fiind în căutarea unei linii doctrinare. Singurul lucru clar a fost că „omul” era pus în centrul doctrinei Partidului Umanist, care a avut când orientări de dreapta, când de stânga. Astfel, partidul şi-a declarat susţinerea atât pentru micii întreprinzători şi IMM-uri, cât şi pentru categoriile devaforizate. Ascensiunea PUR s-a produs în paralel cu cea a trustului media deţinut de Dan Voiculescu, care în timpul mineriadei din 1999 s-a poziţionat de partea minerilor şi implicit în opoziţie cu puterea de dreapta.

 

De două ori în Parlament cu PSD şi trădarea din 2004

Pe fondul degringoladei dreptei din anul 2000, PUR a reuşit să intre în Parlament cu ajutorul PSD, sub denumirea Polul Democraţiei Sociale din România, la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului. PUR a fost apoi partener al Partidului Social Democrat în timpul guvernării Adrian Năstase. Formaţiunea lui Voiculescu a participat la guvernare până în 2003. Motivul invocat pentru ieşirea de la guvernare a fost decizia PSD de a desfiinţa Ministerul IMM-urilor deţinut de PUR.

Urmează atacuri la adresa PSD, atât din partea PUR, cât şi prin intermediul media deţinute de Dan Voiculescu şi la alegerile locale din 2004 PUR obţine cel mai bun scor electoral candidând pe liste proprii – 6% din voturi. Dar pentru alegerile legislative de la sfârşitul anului 2004 PUR se alătură din nou PSD în Alianţa PSD+PUR. Partidul lui Voiculescu a obţinut 32 de parlamentari pe listele comune cu PSD şi urma să intre la guvernare alături formaţiunea lui Adrian Năstase, pe care îl susţinuse şi în campania pentru alegerile prezidenţiale, inclusiv mediatic. Însă Năstase a pierdut alegerile prezidenţiale şi, în urma negocierilor purtate de Dan Voiculescu cu Traian Băsescu, proaspăt ales preşedinte, la sediul firmei Grivco, PUR a sărit în tabăra PDL-PNL, permiţând astfel, la limită, preluarea guvernării de către Alianţa DA. Năstase, care a susţinut că Alianţa PSD+PUR a câştigat alegerile parlamentare şi era îndreptăţită să formeze Guvernul, l-a acuzat pe Voiculescu de trădare.

 

Voiculescu, ”soluţia imorală” pentru Băsescu

Discuţiile oficiale, de la Cotroceni, cu partidul lui Voiculescu pentru formarea acelei majorităţi au fost foarte scurte, ulterior şeful statului declarând că a recurs la ”soluţia imorală” pentru ca Guvernul să fie preluat de Alianţa DA.

Expresia ”soluţia imorală” legată de Voiculescu a devenit celebră şi a marcat conflictul politic din ce în ce mai acut dintre liderul PC şi şeful statului, Traian Băsescu. Preşedintele a afirmat, recent, că formula ”soluţia imorală” s-a referit la el însuşi, care a recurs la o alianţă cu PC pentru a reuşi să formeze o majoritate parlamentară la finele lui 2004 astfel încât PSD să nu ajungă la putere, iar guvernarea să fie preluată de Alianţa DA.

În mai 2005 Partidul Umanist şi-a schimbat titulatura în ”Partidul Conservator”. Voiculescu a renunţat la funcţia oficială de preşedinte al partidului, devenind ”preşedinte fondator”. Trustul media deţinut a fost cedat în 2006 fiicei sale, Camelia Voiculescu, în urma intenţiei lui Dan Voiculescu de a ocupa funcţia de vicepremier în Guvernul Tăriceanu, din partea PC, post din care demisionase George Copos. Tot în 2006 Dan Voiculescu este declarat colaborator al Securităţii de către CNSAS şi nu mai ajunge vicepremier, iar la sfârşitul anului PC iese de la guvernare, dar va continua să sprijine din Parlament Guvernul Tăriceanu.

 

Voiculescu, artizan al primei suspendări a lui Băsescu

În aprilie 2007, conflictul politic din ce în ce mai puternic dintre şeful statului şi premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, a condus la declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui de către Parlament. Dan Voiculescu a condus Comisia parlamentară pentru anchetarea faptelor preşedintelui ţării şi a întocmit un raport, care în cele din urmă a fost adoptat de Parlament cu 322 de voturi ”pentru” şi cu numai 108 „împotrivă”. Deşi Curtea Constituţională nu şi-a dat avizul în legătură cu acuzaţiile la adresa preşedintelui, Traian Băsescu a fost suspendat în urma votului Parlamentului.

La referendumul care a urmat, Traian Băsescu a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte, fapt care a însemnat ruptura totală dintre cei doi actori politici. Dan Voiculescu a devenit, inclusiv potrivit propriilor afirmaţii, principalul adversar politic al lui Traian Băsescu.

În 2008, PC încheie o nouă alianţă cu PSD, condus atunci de Mircea Geoană, câştigând la alegeri prin Alianţa PSD-PC patru mandate de deputat şi unul de senator, plus susţinere pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului pentru Dan Voiculescu.

După 2008, când PDL a câştigat cel mai mare număr de mandate în Parlament, lupta politică s-a acutizat, influenţa şi rolul lui Dan Voiculescu fiind reliefate în politica editorială anti-Băsescu a postului Antena 3.

 

Voiculescu, lider al USL, îl susţine când pe Ponta, când pe Antonescu

Dan Voiculescu a fost printre artizanii alianţei PSD-PNL-PC în 2010, denumită ulterior USL, care în 2012 a reuşit să demită Guvernul Ungureanu şi care, în vara aceluiaşi an, l-a suspendat din nou pe preşedintele Traian Băsescu. În tot acest proces, rolul mediatic al postului Antena 3 a fost foarte important. Traian Băsescu nu a fost demis din funcţia de preşedinte urmare a referendumului din vara anului 2012, dar USL, inclusiv prin vectorul de imagine Antena 3, a reuşit să capitalizeze curentul anti-Băsescu şi să câştige detaşat parlamentarele din decembrie 2012.

Dan Voiculescu s-a poziţionat în principal ca susţinător al USL, dar a criticat faptul că premierul Victor Ponta a acceptat semnarea pactului de coabitare cu Băsescu. La acea vreme, Voiculescu şi trustul său de presă erau susţinători puternici ai lui Crin Antonescu, ei fiind aliaţi din 2010 în Alianţa de Centru-Dreapta, parte din USL. Mai mult, Voiculescu a obţinut în 2011 şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului, cedată de Crin Antonescu.

 

Voiculescu, din nou cu PSD

Ulterior, odată cu intensificarea conflictului politic Antonescu-Ponta, liderul PC s-a poziţionat din ce în ce mai mult în tabăra PSD. Acest fapt a fost sancţionat, la nivelul declaraţiilor, de către Crin Antonescu, fapt care a consolidat ruptura dintre PNL şi PC, dar a contribuit şi la destrămarea USL.

Ruperea USL de către Crin Antonescu şi PNL a fost sancţionată îndelung de către Dan Voiculescu şi postul Antena 3. Victor Ponta este politicianul susţinut în prezent de către liderul fondator al PC şi de către Antena 3. Rămâne de văzut dacă Victor Ponta, în ipoteza în care ar ajunge preşedinte, l-ar graţia pe liderul PC, în eventualitatea condamnării acestuia, deşi până acum a exclus o astfel de opţiune.

La rândul său, PSD s-a poziţionat ca susţinător al lui Dan Voiculescu, inclusiv în procesul ICA. Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, a declarat recent, la Antena 3, că dacă Dan Voiculescu va fi condamnat în dosarul ICA, va fi vorba de a doua condamnare politică în România, dupa cea a lui Adrian Năstase. Tot la Antena 3, consilierul premierului, Mirel Palada, a apreciat că procesul lui Dan Voiculescu „nu se desfăşoară chiar ortodox”, din cauza „adversităţii dintre Traian Băsescu şi Dan Voiculescu”.

Astfel, condamnarea lui Dan Voiculescu devine un eveniment foarte important şi din punctul de vedere al evoluţiilor pe scena politică, mai ales în contextul alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014.

Nu există nici o urmă de îndoială asupra faptului că Dan Voiculescu este executat politic de regimul securist al lui Traian Băsescu.

Justiția independentă și drepturile omului în România sînt o marotă în care doar cei extrem de naivi mai pot crede în anul de grație 2014.

Dar, ca și în cazul lui Adrian Năstase, lui Dan Voiculescu i se aplică perfect logica ”ceva o fi făcînd el”, altfel nu ar fi putut să strîngă, nici unul, nici celălalt, averi colosale în doar cîteva zeci de ani. Să ceară milă de la muritorii de foame pe care i-au sărăcit reprezintă ipocrizia supremă din partea celor doi.

În prezent, România a devenit un adevărat teatru de război pentru două bande mafiote, care se luptă pe viață și pe moarte pentru a-și extinde zonele de influență și, pe cît posibil, să se anihileze una pe cealaltă.

Singura diferență între ce se întîmplă acum în țara noastră și răfuielile sîngerose din America anilor ’30, la care participau bande de mafioți precum cea a lui Al Capone, este că nu se folosesc mitraliere și grenade, ci instituții ale Statului ca DNA, ANI, Parchetul General, CSM, într-un cuvînt, Justiția independentă (sic!), precum și organe de presă folosite de combatanți pentru a-și da reciproc la, scuzați, gioale.

Conjunctura face ca Traian Băsescu să aibă avantajul de neprețuit al Statului represiv băsist, pe cînd Dan Voiculescu se folosește cît poate de mult de atuul unui trust media extrem de vocal și bine pus la punct.

Populația, ca în toate confruntările între bandele mafiote, este prinsă la mijloc și furnizează victime colaterale.

Nu e astfel de mirare că patimile Varanului au stîrnit foarte puțină compasiune, spre deloc, în rîndurile celor prinși la mijloc de răfuiala dintre cele două găști, pentru că fondatorul Antenei 3 este parte integrantă a sistemului mafiot de sorginte securistă care a acaparat România și avuția ei în ultimii 25 de ani.

În fața iminenței de a pierde lupta cu tabăra lui Băsescu, anteniștii lui Voiculescu fac acum apeluri disperate la populație, pentru ieși în stradă să îl sprijine pe capul clanului să nu intre la pușcărie.

Din păcate pentru ei și din fericire pentru corecta înțelegere a situației de către opinia publică, cei de la Antena 3 nu au avut nici o reținere ca, după trecerea USL-ului la guvernare, să facă toate ticăloșiile de care acuzaseră pînă atunci media băsistă, să se transforme într-un B1 Tv în oglindă.

Anteniștii s-au arătat la fel de slugarnici, dacă nu chiar mai rău decît propagandiștii băsiști pe care îi înfieraseră pînă atunci, față de cei ce au preluat în 2012 guvernarea și, deci, resursele, reușind ca în foarte scurt timp să piardă imensul capital de simpatie pe care îl aveau, la un moment dat, în rîndul unei mari mase de telespectatori.

Antena 3 nu a servit de fapt niciodată interesul popular, ci a avut, în numele intereselor pe care le reprezintă, agenda proprie. Conjunctura a făcut ca, între 2010 și 2012, interesul anteniștilor să coincidă cu dorința unei mari majorități a populației, care cerea demiterea lui Traian Băsescu – atîta tot.

Cînd agenda anteniștilor nu a mai coincis cu cererile opiniei publice, angajații lui Dan Voiculescu nu au avut nici o problemă să ignore mii de oameni care strigau prin piețe pentru interzicerea exploatărilor pe bază de cianuri și fracturare hidraulică sau să stîrnească o isterie mediatică dementă la adresa cîinilor fără stăpîn, totul în numele profitului necondiționat, fie el obținut și din crime la adresa oamenilor sau a animalelor.

După ce au jignit și și-au bătut joc de mii de oameni, după ce au denaturat în mod grosolan adevărul și au încercat pe proprii telespectatori toate strategiile de manipulare și propagandă posibile, cei de la Antena 3 apelează acum la ajutorul cetățenilor pentru protejarea Varanului.

Că despre deontologie profesională a jurnaliștilor nu poate fi vorba în această încleștare între cele două tabere mafiote, se știe deja.

Dar parcă ne-am fi așteptat la ceva mai multă mîndrie a mafiotului.
10551692_610360702396324_2310385458924724035_o
Basistii jubileaza pentru mazilirea lui Dan Voiculescu si atacul visceral asupra „antenelor”, urland ca este o stralucita victorie asupra comunisto-securistilor patronati de Felix. La randul lor, cei din „antene” si Intact Media Group, urla ca executia in direct a lui Dan Voiculescu si incercarile disperate de suprimare a Antenei 3 sunt opera comunisto-securistilor basescieni, ce amintesc de perioada 1948-1956. Deci, toata lumea acuza pe toata lumea de comunisto-securism (in treacat fie spus, daca-i intrebi ce-s astea, nu te astepta ca mai mult de 2%, cu indulgenta, sa-ti si dea un raspuns cat de cat conform cu realitatea si adevarul istoric), toata lumea se pretinde mare democrata, toata lumea este pro-americana si pro-europeana, toata lumea vrea stat de drept si justitie independenta, toata lumea e cu anticoruptia-n gura din sculare si pana-n culcare si tot asa … Ei bine, vis-a-vis de abuzurile staliniste sau amintind de domnia terorii din timpul Revolutiei Franceze, vin cu un set de intrebari retorice privitoare la starea natiunii romane: 1) Unde sunt marile cancelarii occidentale si faimoasele, stralucitele, augustele si genialele organisme democratice justitiare euro-atlantice create, chipurile, pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului ? 2) Unde este Marele Licurici sa infiereze gravele derapaje de la normele democratice, de la garantarea libertatii de exprimare si de la garantarea unui proces echitabil ? 3) Unde este CNN-ul, ca sa apere nobila cauza a Antenei 3 (unicul post din Romania afiliat CNN si premiat AIB Londra) ? 4) Cat de antibasisti pot fi considerati, in realitate, dupa o logica extrem de simpla (ce nu necesita nicidecum vreo licenta universitara), „analisti de prestigiu” gen Radu Tudor sau Bogdan Chireac, precum si multi alti corifei ai media, in conditiile in care, fara odihna, pupa, la modul cel mai libidinos posibil si intr-un fanatism euro-atlantic congenital, dosurile marimilor de la Washington si Bruxelles, adica exact pe ale celor care, din 2004 si pana acum, l-au adus samavolnic pe Dictachior in carca romanilor, iar in 2012 l-au scos din garaj si l-au catapultat din nou in jiltul de la Trei Coceni, calcand in picioare vointa marii parti a natiunii ?!
Reveniti-va in simtiri, copii, si nu mai contati pe nimeni din exterior ca va va face bine voua, tarii si poporului roman si – mai ales – nu mai tampiti oamenii si cu o propaganda agresiva in acest sens, pentru ca, repet, nici dracul nu doreste binele Romaniei si romanilor mai mult decat ar trebui sa ni-l dorim noi … nici NATO, nici, UE, nici USA, nici ONU, nici FMI, nici Banca Mondiala, nici CEDO, nici Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg !
Pentru ca tot il pomeniram anterior pe Radu Tudor, astept sa-i vad pozitia duminica, la „Punctul de intalnire”, intre orele 19.00-20.00, cand il va avea ca invitat pe Ilie Serbanescu – renumit anticolonialist, antiglobalist si sustinator fervent al faptului ca Romania este o colonie la cheremul ocultei mondiale, este tara in care, din afara, se primesc telefoane si mutari in plic cu privire la viitori presedinti si premieri, la privatizari, la desfiintarea economiei, sanatatii, invatamantului si sistemului de justitie, de securitate nationala, aparare si ordine publica … Apropos, Radu Tudor, unde sunt garantiile alea de securitate oferite de NATO si USA acum, cand premierul Ungariei, liderul Jobbik, PCM si UDMR danseaza csardasul revizionist, autonomist si criminal pe teritoriul Romaniei ? Iti spun eu: sunt exact acolo unde sunt si entitatile pe care le-am enumerat la intrebarile 1-3 de mai sus, pe care le doare fix in cot si in dos de Antena 3, de Dan Voiculescu (+ 11 alte victime colaterale), de stalinismul „justitiei” din Romania si de regimul criminal al lui Basescu Traian ! Treziti-va, fratilor si lasati vrajeala cu democratia si cu dreptatea mult clamate, adulate si cautate aiurea pe-afara, ca va pierdeti timpul dupa cai verzi pe pereti ! Greseala se iarta, prostia se plateste … asta-i pretul aburelilor de 25 de ani incoace, cu democracy, cu statul de drept, cu libertatea, cu justitia, cu anticoruptia etc. Basescu nu aparut din neant, ci din drojdia societatii romanesti, studiat, punctat, selectionat atent, recrutat si controlat si lansat de catre „serviciile” occidentale si israelite cu multa vreme inainte … La randul lui, nenorocitul a proliferat, a facut pui … a fost exact instrumentul perfect prin care angelicii euro-atlantici si-au satisfacut interesele in Romania …

Lui Merkel si americanilor nu le-a priit niciodata Antenele, doar acestea au lovit in slugoiul lor devotat Basau’, care le-a facut concesii financiar-economice de miliarde de euro ! In timpul crizei bancile cu capital german s-au retras din Romania cu conturile pline, chiar daca creditorii nu-si platisera imprumuturile ! La fel si cu americanii ce se pare ca au inghitit miliarde de euro, in perioada cand pensionarii si bugetarii aveau salariile si pensiile micsorate ! Atunci cum sa nu sprijini un asemenea nenorocit de anti-roman cum este Chioruptu’ ?
10402077_10152587085077974_3433032808915938660_n Pina acum vad ca numai aripa antibasista se duce la puscarie, o vreau pe Udrea, il vreau pe Basescu, pe Blejnar, pe toata camarila infractionala patronata de George Soros in frunte cu infractoarea candidat, Monica Macovei , abia atunci puteti sa-mi demonstrati ca bruma de justitie care mai exista in Romania , functioneaza. Pina atunci raman la concluziile anterioare. Sistemul juridic din Romania este bratul inarmat al Mafiei, nimic in plus, nimic in minus. Daca mai aud vreo loaza cu, „independenta justitiei”, laudat sistemul, Directia a 5 a – DNA, infractorul din fruntea ANI sau motherfuckerii de la CCR sau CSM pleaca cu toti mortii legati de gatul ma-sii. Astept sa ma dea Kovesi in judecata , o astept la Haga…’ Poa’ sa vina cu SPP istul dupa ea, am auzit ca-i gelos fraierul…
Îi confiscă lui Voiculescu Grivco şi sediul Antenelor ca să recupereze „prejudiciul”. Dar prejudiciul de sute de miliarde rezultat din toate privatizările din 1990 încoace, cine îl plăteşte? Străinii care au furat tot din România de ce nu sunt anchetaţi? Asta e ipocrizie infectă la maxiumum!
Sincer mie nu mi se pare că executarea lui Dan Voiculescu şi confiscarea averii familiei sale este un act de justiţie, ci doar un act de răzbunare de neam prost al Kiorului. Tot ce reprezintă capital românesc trebuie distrus şi cine este bogat şi nu e obedient duşmanilor României tebuie băgat la puşcărie. Acesta este ordinul de la Înalta Poartă. Toate afacerile mari româneşti trebuie acaparate de străini, românii având dreptul doar la statutul de sclavi.

Mencinicopschi tocmai a declarat că este posibil ca pedeapsa cu închisoarea să i se tragă în parte şi datorită faptului că vorbeşte des la televizor despre E-uri şi alimentaţia sănătoasă. Menci este unul din savanţii României, care au mai rămas. E o ruşine pentru România să fie băgat la închisoare şi pe degeaba.>>

Pai nu ma mira ca Romania e un dat impotriva naturii care si-a omorat cu atata manie intelectualii si elitele inca din anii `50,doctorul Menci luand la 68 de ani mai mare pedeapsa decat a unui cutzitar care taie pe cineva si il baga in spital.

Au fost dezbateri ample în presa întreagă legate de decizia irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție,prin care s-a stabilit că Dan Voiculescu a fost colaborator al fostei Securătăți,cu numele conspirativ “Felix”. Postul Realitatea TV mai ales,a avut subiectul în prim-plan aproape întreaga zi.

Nu consider că Dan Voiculescu este un înger imaculat și moralitatea sa a fost întotdeauna impecabilă,dar subiectul mi se pare cel mult o diversiune cu miză politică. Asta în primul rând pentru că această confirmare a statutului de turnător la Securitate a patronului “Intact” , nu aduce nimic nou și nu schimbă cu nimic lucrurile. Toată lumea,numai când aude numele Dan Voiculescu,asociază imediat persoana cu un turnător și un securist îmbogățit după Revoluție. Traian Băsescu folosește aproape exclusiv numele conspirativ Felix atunci când amintește pe la emisiuni de adversarul său. Așa că,nimic nou!
Dar în toată această poveste care durează de vreo 20 de ani,ceva nu se potrivește. Îmi amintesc că imediat după evenimentele din decembrie 1989,circulau zvonuri cum că Dan Voiculescu ar deține conturile secrete ale lui Ceaușescu,în care era depozitată fabuloasa avere a fostului șef de stat. Pe urmă s-a speculat că dispariția acestei presupuse averi a dictatorului s-ar afla în spatele succesului în afaceri al lui Voiculescu. Tot atunci se spunea despre actualul mogul,că ar fi ofițer de securitate,cu gradul de colonel sau general.
Azi despre ce se vorbește în decizia Înaltei Curți ? Că marele securist Felix este de fapt doar un mărunt colaborator al fostei poliții politice comuniste,care a scris câteva note despre niște verișoare și un afacerist care îl ademenise să fugă din țară! Din punct de vedere moral Voiculescu poate are o oarecare vină,dar ce prejudicii a adus prin aceasta poporului român și celor pe care i-a turnat ? Pe urmă,ce legătură are asta cu situația actuală din România?

Oare merită atâta deranj din partea celei mai înalte instanțe din Justiția românească?! Dacă este așa,de ce nu se vorbește nimic despre torționarii și călăii fostei Securități,care rupeau oameni de pe stradă,îi băteau sau îi ucideau în beciurile sinistrei instituții? Unde sunt acum acești oameni? Mai mult ca sigur că mulți dintre ei sunt azi mari afaceriști,politicieni,sau stau liniștiți în fața televizorului,își beau cafeaua și își numără rânjit banii din “pensiile nesimțite”.

Dan Tănăsescu

Securitatea acţiona ca o companie privată în plan economic, deci profiturile sale erau rezultatul afacerilor pe care Securitatea le făcea cu străinătatea, nu erau bani proveniţi din munca românilor. Dacă nu ar fi existat Antena 3, nu ar fi aflat nimeni că Băsescu a luat bani de la ţigani, că şi-a luat moşie la Nana cu bani de la CEC, că fiică-sa s-a căpătuit cu bani de la Gazprom, nu ar fi aflat nimeni de hoţiile lui Videanu, Udrea, Berceanu, ilegalităţile şi încălcările de Constituţie ale lui Băsescu, nu ar fi ştiut nimeni de ciomăgelile încasate de protestatari în Piaţa Universităţii de la jandarmii lui Băsescu… evident ar fi fost mult mai bine în România! dantanasescu.ro P.S. Nu sunt fan al nici unui partid însă țin să dau dreptate autorului,aici nu e vorba cât de curat sau nu este acest mogul și de faptul că nu Voiculescu este presedintele României care a vandut Romania la bucata catre UE si SUA.  Știu ca vor fi multi basisti care se vor aprinde și vor exploda…

Seful Antenelor e Dan Voiculescu ,sef al securitatii,devenit mason imediat dupa 22 decembrie 1989 ca si 90 % dintre securistii care ne conduc…Daca pina in 22 decembrie 1989 intrai in biroul unui sef al securitatii, pe perete era o harta a globului facuta de firma CRESCENT,a securitatii care era condusa de Dan Voiculescu..Prin firma asta ,prin conturi ofshore .se spalau banii Departamentului Securitatii Statului ,cu stiinta lui Iulian Vladseful securitatii ,prin Carpati si Dunarea…Banca era Bancorex, adica Banca BRCE,Banca de Comert Exterior…Milioane de doalari erau in aceste conturi secrete si de aceea in acele zile de asa zis revolutie a fost ucis la Viena ,fratele lui Ceausescu,Marin Ceausescu El stia de conturile secrete…Nu s-a spinzurat,a fost ucis si s a inscenat sinuciderea ptr a fi furati banii lui Ceausescu, administrati de securisti ca Dan Voiculescu,principalul beneficiar al crimei…Detectivii canadieni angajati de Vacaraoiu ptr a gasi banii lui Ceuasescu, au dat publicitatii cine a luat banii….Au fost concediati….Ce era CRESCENT-schimbam locul literelor din acest cuvint si obtinem SECRET C N adica SECRET Ceausescu Nicolae adica banii lui Ceausescu,in fapt ai nostri ai poporului…Dar banii nu au intrat in conturile poporului ,ci in ale grupului Intact ale lui Dan Voiculescu…Asa a inceput afacerile Dan Voiculescu ajutat de masoneria fornmata de fostii securisti..Un ordin secret i a adunat pe toti in Fratii care sa jefuiasca tara ,ei devenind sefii Romaniei si bogatii de moment…De ce credeti ca fostii ofiteri securisti ca Dan Voiculescu,Ion Tiriac ,Ion Niculae,Dinu Patriciu au devenit cei mai bogati romani si nu voi ,dragi cititori?In cartierul City din Londra,,centrul cu butoane al masoneriei, a luat nastere manipularea printr-un partid fantoma -Partidul Conservator-si prin televiziuni-grupul de televiziuni numite generic in chip securist-Antene…Au fost angajati mai intai securisti ca Dan Diaconescu,Sorin Ovidiu Balan ,V Zaschievici dovediti agenti ai securitattii sau altor servicii,inclusiv SRI…Culmea, toti masoni,ce coincidenta…..Au fost adusi masoni ca M Gadea si M Badea si evreul sef de campanie al lui Crin Antonescu agent Mossad N S,cheliosul extraterestru…Gadea era la o secta aflata in lupta cu ortodoxia dar de la atei, cum erau securistii ,la masonii care nu cred in Hristos si Dumnezeu nu e distanta mare…Tot frate isi zic….Partidul Conservator a trecut de la Alianta DA la Traian Basescu-i-a a dat votul lui basescu ptr formarea guvernului,la alianta cu PSD si acum la alianta cu PNL…Politica televiziunilor numite generic Antene-ca pe vremea securitatii care- si intindea antelenele peste tot, este de indobitocire a maselor care sa voteze ce sugereaza ele…Nu se gindesc la binele poporului ci la binele lor ,a clanului Voiculescu si a camarilei sale,la bani si iar bani-ochiul dracului…Nu au scrupule ,nu au nimic sfint,doar ei evreii masoni L-au ucis pe Hristos ,eliberindu-l pe Barabas….Si luma proasta se uita la Antene si voteaza cum spun ei…Ei bogati ,poporul mai sarac…Asa vrea masoneria si Dan Voiculescu. 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: