REVELIONUL IN LUME SUB SPAIMA ATENTATELOR!

31 dec.

Festivităţi marcate de măsuri de securitate excepţionale în capitalele europene şi în alte metropole ameninţate de atentatele teroriste. La Paris nu vor mai fi focuri de artificii la trecerea dintre ani, scrie Le Figaro. La intrările pe Champs-Elysees se vor efectua “controale selective”, anunţă poliţia franceză, iar spectacolul de lumini proiectat pe Arcul de Triumf nu va dura anul acesta decât zece minute. Pe străzile capitalei Franţei vor patrula militari. Vor fi mobilizaţi circa 11.000 de militari, poliţişti şi pompieri (comparativ cu cei cei 9.000 desfăşuraţi în urmă cu un an). Circa 2.000 dintre aceştia vor supraveghea mulţimea de pe Champs-Elysee, unde va avea loc cea mai mare adunare autorizată de guvern după atentatele de pe 13 noiembrie. Pe acest fond al măsurilor securitare, primarul Parisului, Anne Hidalgo, le urează totuşi locuitorilor “sărbători fericite la Paris, într-un oraş fratern şi deschis către lume”.

La Strasbourg s-a luat hotărârea ca în noaptea dintre ani pe străzi să nu mai fie pubele şi geamurile staţiilor de autobuz să fie demontate.

Şi la Bruxelles, unde în ultimele zile au fost arestate persoane suspectate de implicarea în pregătirea unor atentate, s-a decis nu numai anularea focurilor de artificii, ci şi festivităţile tradiţionale. Anunţul a fost făcut de primarul Yvan Mayeur. Nivelul alertei teroriste în capitala belgiană a ajuns la 3 din cele patru trepte.

La Berlin vor avea loc focurile de artificii, însă în jurul oraşului se va institui un perimetru de securitate. Intrarea în Berlin va fi posibilă doar prin şase puncte de control. Accesul în zona în care va avea loc focul de artificii se va face prin puncte de control unde va fi controlat fiecare bagaj. Accesul cu genţi voluminoase şi cu sticle este interzis. Dacă în Berlin va fi permis focul de artificii, nu acelaşi lucru se va întâmpla şi în centrele de refugiaţi. Autorităţile landurilor spun că au luat decizia pentru a preveni incendiile şi pentru a nu mai adăuga încă un stres psihic imigranţilor traumatizaţi de războaie sau persecuţii.

În Viena nivelul alertei teroriste a fost ridicat, în urma unor informaţii primate de la “un serviciu aliat” privind “posibilitatea unor atentate cu bombă sau a unor atacuri cu arme de foc în locurile cele mai frecventate de Anul Nou” – arată poliţia austriacă. În ciuda acestor avertismente, la Viena nu au fost anulate evenimentele programate pentru revelion.

La Madrid au fost înăsprite condiţiile de acces în piata Puerta del Sol. Vor putea intra aici doar 25.000 de persoane, faţă de 75.000 – câte se adunau de obicei. Ora limită până la care pot rămâne este 1.30, ora locală.

La Ankara este stare de alertă începân de pe 10 octombrie, de la atentatul care a produs moartea a 103 persoane şi rănirea altor 500. Tot aici au fost arestate două persoane suspectate că pregateau noi atentate chiar pe 31 decembrie, într-un centru comercial şi pe o stradă extrem de aglomerată.

La Moscova, Piaţa Roşie va fi închisa pentru prima dată de revelion.

La New York, în Times Square, au fost luate cele mai dure măsuri de securitate. Au fost mobilizaţi doar aici 6.000 de poliţişti. “Planificarea este extraordinară, oraşul este cel mai bine pregătit pentru a preveni terorismul”, a spus primarul Bill de Blasio.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: