OMUL DE AFACERI ION TIRIAC DA STATUL ROMAN IN JUDECATA,CERAND DESPAGUBIRI DE 17 MILIOANE DE EURO,DUPA CE ROMSILVA L-O ANUNTAT CA NU-I MAI PRELUNGESTE CONTRACTUL PENTRU DOMENIUL DE VANATOARE DE LA BALC!

9 ian.

Ion Țiriac dă statul român în judecată din cauza domeniului de vânătoare de la Balc

Omul de afaceri Ion Țiriac a dat statul român în judecată. Acesta cere despăgubiri de 17 milioane de euro după ce Romsilva a anunțat că nu îi prelungește contractul pentru domeniul de vânătoare.
Tradiționalele partide de vânătoare organizate de Ion Țiriac, la Balc, la care participă câțiva dintre cei mai bogați oameni din Europa, sunt deja celebre. Omul de afaceri a fost adesea criticat pentru faptul că sute de mistreți sunt sacrificați pe domeniul său. Mai mult, au apărut dezvăluiri conform cărora Ion Țiriac controlează domeniul de la Balc ascuns în spatele unor offshore-uri, ajungând în acest fel să plătească doar 27.000 de euro pe an în loc de 300.000
Acum, miliardarul ar putea rămâne fără cele 11.000 de hectare de pădure în care sunt crescuți mistreții pentru partidele de vânătoare anuale.
Contractul pentru terenul unde se desfășoară partidele de vânătoare organizate de Ion Țiriac a expirat, iar reprezentanții Romsilva nu vor să încheie unul nou. Pentru domeniul de vânătoare Balc, Țiriac plătea o chirie anuală de nouă mii cinci sute de euro, însă miliardarul cere despăgubiri pentru toate investițiile făcute în ultimii 10 ani, informează Antena3.
Când și-a chemat ultima oară invitații la partida de vânătoare, miliardarul era în ilegalitate, susțin reprezentanții Romsilva.
Părerile sunt împărțite în comuna Balc. Localnicii se bucură că-și iau pădurea înapoi. La primărie, însă, acest lucru este văzut ca pe o pierdere.
Ion Țiriac nu vrea să renunțe însă la partidele de vânătoare. Afaceristul își amenajează deja un nou domeniu, pe aproape o mie de hectare, în Caraș-Severin. Terenul i-a aparținut în mare parte controversatului Paul Lambrino.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: