FOSTUL PRIMAR GNERAL AL CAPITALEI,SORIN OPRESCU: „ACOPERISUL STADIONULUI ARENA FACUT DUPA NORMELE EUROPENE!”

1 feb.

Sorin Oprescu a vorbit luni despre situația de la Arena Națională, închisă în lipsa avizului ISU, fostul primar afirmând că acoperișul a fost construit după normele europene.

„Este o poveste chestia asta cu acoperișul. Acoperișul e făcut după normele europene, este făcută de firma pe care am găsit-o acolo lucrând și recunosc au lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discuții, toate aprobările au fost luate. Toate prerogativele au fost puse în funcțiune, când UEFA a venit și a cercetat, îndrăznesc să spun aproape loc de loc, scările, evacuarea, am făcut exerciții. Că nu corespund standardele europene cu standardele noastre din România privind acoperișul, e posibil. În urma nenorocirii de la Colectiv, acum suflăm și în iaurt. Poate e mai bine așa”, a declarat Sorin Oprescu, luni dimineață, la Spitalul Universitar din Capitală unde își va relua munca de doctor.

Totodată, Oprescu a spus: „Vă rog să nu uitați că închiderea și deschiderea ei sunt făcute după un protocol special, aprobările sunt luate de la Munchen. Nimeni nu a făcut de capul lui, nimeni nu a apăsat pe un buton să o închidă sau să o deschidă. Oricum e în garanție”.

Chestionat cine este responsabil pentru situația de acum de la Arena Națională, primarul suspendat al Capitalei a precizat că trebuie așteptat până la finalizarea anchetei.

„Stai să-i lăsăm pe oameni, să își facă ancheta. De fapt, eu când am preluat în 2008 deja era o anchetă acolo”, a declarat Sorin Oprescu.

http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Sorin+Oprescu+Acoperisul+Arenei+Nationale+indeplineste+standarde?video=0&width=600&height=400

DNA a anunțat joi că procurorii s-au sesizat din oficiu și efectuează acte de urmărire penală in rem pentru abuz în serviciu în cazul acoperișului Arenei Naționale.

„Sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele : La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arenei Naţionale” din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.). Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U. La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor. Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei”, se arăta într-un comunicat transmis de DNA.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat vineri într-un interviu că, pentru moment, nu există o soluție de punere în funcțiune a Arenei Naționale.

„Fără avizul de la pompieri, lucrurile sunt blocate în acest moment. Noi încercăm să găsim soluții, ca să putem deschide stadionul. O soluție reală nu există deocamdată. Pompierii spun că dacă nu au acel agrement nu pot să ia o decizie. Pentru agrement se fac teste cu membrana respectivă, producătorul se ocupă de acest lucru. Sper ca în cel mai scurt timp să îl avem. Am transmis și varianta ca acoperișul să fie strâns, dar nici în aceste condiții nu se poate obține avizul necesar de la pompieri. Producătorul nu ne-a indicat unde se fac aceste teste. Am făcut toate solicitările astfel încât să se grăbească, el și-a asumat această responsabilitate, dar nici de la laborator nu li s-a dat un termen. Depunem toate eforturile astfel încât meciul România-Spania să se poată desfășura în condiții de siguranță în București. Meciul este în martie”, a spus primarul. (Detalii aici)

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: