HANS KLEMM,AMBASADORUL USA LA BUCURESTI,LE DA O VESTE PROASTA ROMANILOR DIN COLONIA AMERICANA:”NU SUNT CONDITII CA ,ROMANIA SA DEVINA PARTE A PROGRAMULUI VISA WAIVER IN ACEST AN!”

1 feb.

Românii, din nou ținuți la ușa SUA. Klemm: Nu sunt condiții favorabile ca România să devină parte a programului Visa Waiver în 2016

 

Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la București, le dă o veste proastă românilor care sperau ca țara noastră să devină parte a programului Visa Waiver în acest an.

Ambasadorul a precizat că o mare problemă pe care România o are în acest moment este faptul că participanții români la acest program au o rată de refuz mai mare decât procentul minim legal de 3%, perspectivele fiind reduse ca această prevedere să fie modificată datorită contextului politic din SUA.

„Legea americană cere ca participanții la programul Visa Waiver să aibă o rată de refuz nu mai mare de 3%. Ultimele statistici cu rata de refuz în cazul României, publicate acum mai bine de un an, arată că, deși evoluția era în direcția bună, rata de refuz era încă în mod considerabil mai mare de 3% și, de aceea, România nu se califică încă pentru acest program”, a afirmat Klemm.

El a precizat că, în condițiile în care rata de refuz în cazul României rămâne „în jur de 10%” și contextul politic nu este favorabil modificării legii astfel încât procentul minim să fie crescut, îi este foarte greu să fie optimist în legătură cu includerea României în programul Visa Waiver.

„Potrivit legislației actuale, există un număr de pași procedurali legali care trebuie făcuți și rata de refuz a aplicanților români pentru viză trebuie să scadă sub un anumit procent legal. În ceea ce privește pașii care trebuie făcuți, în afară de rata de refuz, practic toți acești pași au fost făcuți. Este un acord care a fost semnat anul trecut în octombrie care încă trebuie ratificat în Parlamentul României, dar toate celelalte cerințe au fost, practic, îndeplinite. Acum este important să scadă rata de refuz”, a explicat Klemm.

Diplomatul american a vorbit și despre rolul pe care Statele Unite l-ar putea avea astfel încât să scadă rata de refuz în cazul României.

„Trebuie să explicăm românilor care sunt cerințele pentru a fi eligibili în obținerea unei vize de non-imigrant pentru a merge în SUA. Dacă am face o treabă mai bună pentru a explica românilor aceste cerințe, nu numai aici în București, dar în toată țara, i-ar putea descuraja într-un sens pozitiv să aplice pentru viză pe cei care este puțin probabil că se califică. Este foarte scump, nu este ieftin să aplici pentru viză și practic 10% dintre cei care aplică, nu numai că nu obțin viză, dar fac și o investiție financiară”, a susținut ambasadorul.

 

sursa :  http://activenews.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: