Senatorul ALDE Varujan Vosganian afirmă că premierul Dacian Cioloș nu a avut legătură cu numirea miniștrilor din Guvern, acesta primind o listă cu numele care trebuie să facă parte din Executiv.
Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu pentru Evenimentul de Iași, dar care nu a mai fost publicat de ziarul respectiv, astfel că Vosganian l-a postat pe blogul propriu.
„Domnul Cioloș a primit o listă. Domnul Cioloș așa cum îl cunosc nu ar fi acceptat candidaturile de la Justiție și de la Sănătate. Domnul Cioloș a primit o listă și a acceptat-o necondiționat, nu au fost propunerile dumnealui.
R: De la partide?
VV: Bănuiesc că a primit-o de la cel care l-a nominalizat”, susține Vosganian.
Fostul ministrul liberal consideră că Guvernul Cioloș nu este unul tehnocrat, ci unul politic, care este folosit întocmai.
„Acest Guvern a fost folosit așa cum au fost folosite și tragediile prin care a trecut Romania, așa cum au fost folosite și protestele, doar cu scopul politic de a șubrezi șansele PSD de a gestiona alegerile din acest an. Deci totul a fost făcut doar pentru a disloca PSD de la guvernare”, a spus Vosganian.