ACORD USA-UE PRIVIND TRANSFERUL DE DATE PERSONALE!

2 feb.

Acordul dintre Statele Unite și Uniunea Europeană pentru a pune capăt incertitudinii juridice a transferurilor transatlantice de date personale din Europa este aproape de a fi realizat, dar este nevoie de eforturi din ambele părți, conform comisarului european de justiție, potrivit b1.ro.

Nu voi ascunde că aceste discuții nu au fost ușoare (…) Suntem aproape (de un acord), dar mai este nevoie de un efort„, a declarat Vera Jourova.

Cred că parteneriatul dintre Europa și Statele Unite merită eforturi speciale, din partea lor, dar și a noastră”, adaugă Jourova.

Ansamblul de reguli „Safe Harbour”, care administra de 15 ani transferurile de date între companii în scopuri comerciale, a fost invalidat în luna octombrie a anului precendent de către Curtea Europeană de Justiție, pe motiv că aceste reguli nu protejează în mod suficient datele la care au acces agențiile de informații.

De altfel, în contextul dezvăluirii despre practicile serviciilor de informații americane, justiția europeană a atras atenția cu privire la anumite riscuri de „amestec al autorităților americane în drepturile fundamentale ale persoanelor” în momentul în care informații despre cetățenii europeni sunt tratate în Statele Unite.

Comisia a dat asigurări că există soluții juridice care permit continuarea întreprinderilor să continue pe termen scurt transferul de date personale către continentul american, asigurări făcute pe fondul așteptării unui acord.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: