CINE SUNT MINISTRII BIROCRATI PLATITI DE BRUXELLES SI GEORGE SOROS DIN GUVERNUL CIOLOS!

2 feb.

dacian ciolos

Premierul desemnat Dacian Ciolos si-a anunţat duminică, la Parlament, guvernul pe care îl propune. Surpriza este unul dintre cei doi vicepremieri, fiind nominalizat Costin Grigore Borc, care se va ocupa si de ministerul economiei. Celalalt vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei este Vasile Dâncu, fost membru PSD.

Lista completă a Guvernului Cioloş:

Costin Grigore Borc (50 de ani), vicepremier, ministru al Economiei, absolvent al Politehnicii Bucureşti, are o vastă experienţă în managament, este director general la CRH, fosta Lafarge. S-a rermarcat încă din Guvernul Radu Vasile, ca fiind unul dintre cei mai dinamici şi activi consilieri ai fostului premier ţărănist.

costin borc ministru al economiei vicepremier dacian ciolos

Costin Borc este vicepremier şi ministru al Economiei
foto: Agerpres

Vasile Dâncu (54 de ani), vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei.

vasile dancu vicepremier ministru al dezvoltarii si administratiei

Vasile Dâncu este vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi Administraţiei
foto: arhiva personală

Consilierul prezidenţial Lazăr Comănescu (66 de ani) este ministrul Afacerilor Externe în guvernul Cioloş. Lazar Comănescu a mai fost ministru al Afacerilor Externe în 2008, iar din februarie 2015 este consilier pe politică externă al preşedintelui Iohannis.

lazar comanescu consilier prezidential

Mihnea Motoc (49 de ani), ministrul Apăraăii Naţionale. Acum este ambasador la Londra.

mihnea motoc ministrul apararii nationale

Mihnea Motoc este noul ministru al Apărării Naţionale
foto: MAE

Motoc a fost ambasador la ONU, ambasador la Comisia Europeană. El a condus reprezentanţa României la Comisia Europeană timp de sapte ani (2008-2015), anterior fiind ambasador al României la ONU, calitate în care a şi reprezentat România în Consiliul de Securitate ONU.

petre toba ministrul afacerilor interne

Petre Tobă este inspector general al Poliţiei Române
foto: Adevărul

Petre Tobă, ministrul Afacerilor Interne, are o carieră îndelungată în domeniu. Petre Toba este inspector general al Poliţiei Române, funcţie cu rang de secretar de stat din mai 2012, numele său apare în 2014 într-un scandal în care au fost implicaţi Victor Ponta şi baronul de Mehedinţi Adrian Duicu.

Anca Paliu Dragu, ministerul Finanţelor. Este analist economic la Comisia Europeană. A lucrat peste 10 ani la biroul regional pentru România al FMI. Cunoaşte bine Ministerul Finanţelor. Anca Paliu Dragu a lucrat la BNR. Ea a fost recrutată din 2013 de Comisia Europeană, după ce timp de 11 ani a lucrat în cadrul biroului de la Bucureşti al FMI (2001-2013). Între 1996-2001, Paliu Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naţionale.

anca paliu dragu ministru finantelor

Anca Paliu Dragu este ministrul Finanţelor
foto: arhiva personală
Raluca Pruna a lucrat la delegatia Comisiei Europene din Romania, pe vremea cand aceasta era condusa de Jonathan Schelee, si a fost presedinte al Asociatiei Române pentru Transparenta.

In acest moment Raluca Pruna este sefa Directiei Generale Justitie a Comisiei Europene.

cv raluca pruna biografie de functionar ue ajuns ministru de justitie

Raluca Pruna  este membru fondator si fost presedinte în exercitiu al „Transparency International” Romania, precum si membru fondator al Asociatiei „Societatea pentru Justitie”.

Avocat înscris în Baroul Bucuresti, Raluca Pruna are un master în stiinte politice.

Ea a obtinut burse la universitatile „Paris VII” si „Central European University”, Budapesta, universitate finantata de George Soros.

Un detaliu important din viata Ralucai Pruna poate fi faptul ca acesta a reclamat in 2010 la Parchet faptul ca semnatura de presedinte al Transparency International ar fi fost utilizata in fals.

Parchetul de pe lînga Curtea de Apel Bucuresti a reusit sa confirme acest lucru: „In urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca adresa nr.1032789/02.02.2006 a Transparency International România nu a fost semnata de catre Pruna Raluca Alexandra“.

Dosarul s-ar fi inchis, insa Raluca Pruna ar fi facut o contestatie, fiind vizat directorul executiv al Transparency International, Victor Alistar.  Insa lucrurile pana la urma au ramas in coada de peste.

Asadar avem de a face din nou cu o fosta ONG-ista, de data aceasta cu studii juridice, birocrat de Bruxelles, care este dorita de tandemul Iohannis / Ciolos ca Ministru al Justitiei.

Sa vedem cum vor evolua lucrurile… insa este evident ca toata afacerea cu guvernul de „tehnocrati”este de un amatorism rar vazut. – See more at: http://www.vedeteblog.com/2015/11/biografie-raluca-pruna-cv-de-inalt.html#sthash.LPPSEBTQ.dpuf

Dan Marian Costescu, ministrul Transporturilor. Este manager executiv la CFR. Are experienţă bogată în domeniul transporturilor. El este director executiv (CEO) la CFR din martie 2015 şi are o experienţă bogată în domeniul transporturilor. Dan Mihai Costescu are 46 de ani şi este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti în anul 1993, specializarea Material Rulant de Cale Ferată. El a ocupat, de-a lungul carierei, mai multe funcţii de conducere la Registrul Feroviar Român, a fost directorul Autorităţii Feroviare din România.

claudia moarcas ministerul muncii

Claudia Moarcaş predă la Facultatea de Drept
foto: arhiva personală

Patriciu Achimaş-Cadariu, şeful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, este propunerea pentru Ministerul Sănătăţii, după ce Andrei Baciu, numele iniţial, a fost restras de pe listă. În vârstă de 39 de ani, medicul Patriciu Achimaș-Cadariu conduce de trei ani Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

Patriciu Achimaş-Cadariu este propunerea pentru Ministerul Sănătăţii
Foto: medicalnet.ro

Achim Irimescu, ministerul Agriculturii, a mai fost secretar de stat, cunoaşte bine domeniul, este reprezentant al României la Comisia Europeană. Achim Irimescu a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, în perioada 2012-2014, iar în prezent ocupă o funcţie de ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeana, şef secţie agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

achim irimescu ministrul agriculturii

Victor Vlad Grigorescu, ministerul Energiei, a lucrat la reprezentanţa României pe lângă Comisia Europeană. Victor Grigorescu (39 ani) este membru in Consiliul de Administraţie al Electrica, funcţie pe care o ocupă de un an. În perioada 2007-2011, a ocupat poziţia de secretar în cadrul reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, secţia comercială, cu responsabilităţi în domeniul politicii comerciale comune a UE. De asemenea, a fost expert în cadrul Ministerul Economiei şi Comerţului, în perioada de mandat a fostului ministru Codruţ Sereş.

victor vlad grigorescu ministerul energiei

Victor Grigorescu este propunerea pentru Ministerul Energiei
foto: arhiva personală

Aura Răducu la ministerul Fondurilor Europene. A lucrat la Direcţia REGIO la Comisia Europeană. Acum e expert la BERD. Aura Răducu este expert în finanţări europene şi internaţionale al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi este noul ministru al Fondurilor Europene în guvernul Cioloş. În anul 2014, la un seminar orgaizat de Freedom House, ea se exprima pentru o reformă administrativă de jos în sus, pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene.

aura raducu ministerul fondurilor europene

Aura Răducu este propunerea la Ministerul Fondurilor Europene
foto: arhiva personală

Cristiana Paşca Palmer, ministerul Mediului. Este şef de Unitate la Comisia Europeană şi are studii în străinătate. Ea a fost desemnată să preia portofoliul mediului de ministrul Dacian Cioloş.

cristiana pasca palmer

Cristiana Paşca Palmer este propusă la Ministerul Mediului
foto: arhiva personală

Marius Raul Bostan, Ministerul Comunicaţiilor. Noul ministru are o vastă experienţă în sector.

marius raul bostan ministerul comunicatiiloe

Marius Raul Bostan este desemnat să preia portofoliul Comunicaţiilor
foto: Adevărul

Vlad Alexandrescu, ministerul Culturii. Este profesor la Universitatea Bucureşti şi a fost ambasador în Luxemburg.

vlad alexandrescu ministerul culturii

Vlad Alexandrescu va prelua Ministerul Culturii
foto: Mediafax

Elisabeta Lipă a fost desmnată la Ministerul Tineretului. Sportiva este o mare campioană, cu experienţă managerială la Clubul Dinamo, dar şi la COSR.

elisabeta lipsa ministerul tineretului

Elisabeta Lipă a fost desemnată să conducă Ministerul Tineretului
foto: arhiva personală

Un post de ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social este pentru Violeta Alexandru, acum director al ONG-ului IPP.

victoria violeta alexandru

Victoria Violeta Alexandru este ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social
foto: arhiva personală

Ca membru al guvernului, Dacian Cioloş l-a propus pe şeful cancelarului premierului, Ioan Dragoş Tudorache, jurist de profesie, mare experienţă de manager, a lucrat pentru ONU în Kosovo, acum la Comisia Europeană.
Dan Stoenescu (35 de ani), ministru delegat pentru Românii de pretutindeni. Este un tânăr diplomat, acum la Ambasada României din Spania.

dan stoenescu ministru delegat pentru romanii de pretutindeni

Dan Stoenescu este ministru delegat pentru românii de pretutindeni
foto: arhiva personală

Ciprian Bucur, ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul. Dacian Cioloş a declar că „nu am putut propune un membru de partid, ci un om tânăr, care lucrează în Parlament”.

ciprian bucur ministru delegat pentru relatia cu parlamentul

Ciprian Bucur este ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul
foto: arhiva personală

Dacian Cioloş a subliniat ca a urmărit să aibă oameni cu competenţă, experienţă, cu viziune şi cu experienţă de management. El a ţinut să precizeze şi că o treime dintre cei propuşi sunt femei.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: