KLAUS JOHANNIS-HOINNARIS SE VA PLIMBA CU UN AVION NOU!

6 feb.

Ministerul Transporturilor a demarat procedurile pentru a achiziţionarea unei aeronave pentru primul om în stat. Klaus Iohannis este cel care va stabili bugetul alocat de Guvern pentru avion.

Executivul a aprobat componenţa unei comisii ce va fi condusă de ministerul Transporturilor care va începe imediat procedurile. Premierul Dacian Cioloş a numit noi membri în comisia care se ocupă de cumpărarea unui avion pentru transportul demnitari­lor, aceştia fiind ministrul Transporturilor, Dan Costescu – preşedinte, şeful Cancelariei premierului, Dan Tudorache – membru, directorul general interimar al RAAPPS, Marius Grăjdan – membru şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Bogdan Puşcaş – membru.

Ministrul Transporturilor a subliniat în conferinţa de presă că nu sunt prea multe alegeri de făcut. Aceste aeronave au un anumit specific.

Noul avion destinat lui Klaus Iohannis va avea toate dotările necesare unei aeronave prezidențiale. Aceasta va avea mijloace de comunicare speciale, în așa fel încât șeful statului să poată comunica chiar și în timpul zborului, o mică cameră de dormit, un birou de lucru și un compartiment pentru delegația care îl însoțește pe acesta.

Traian Băsescu s-a bucurat de vechiul „Carpaţi”. Aeronava prezidențială Boeingul 707, înmatriculată YR-ABB și botezată Carpați, a fost cumpărată în timpul regimului comunist, în 1974, fiind folosită ca mijloc de transport al președintelui român până în 2010. Preşedinţia României a rămas fără avion în 2013, în urma unui scandal între Traian Băsescu şi ministrul Transporturilor de atunci, Relu Fenechiu.

Înainte de aeronava Airbus 310, preşedinţii României au circulat cu un Boeing 707, moştenit de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Avionul a fost scos din uz în 2010, pentru că nu avea drept de a ateriza pe aeroporturile din Europa din cauza zgomotului prea mare. Pentru cursele efectuate de preşedinte se făcea totuşi o excepţie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa săptămâna trecută, în legătură cu înfiinţarea comisiei pentru achiziţionarea unei aeronave destinate demnitarilor, că aceasta este o hotărâre a CSAT şi trebuie continuată indiferent de Executiv, potrivit romaniatv.net.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: