MITING DE SOLIDARITATE CU FAMILIILE ROMANE DIN NORVEGIA LA BRASOV!

6 feb.

Sute de persoane s-au adunat în Piața Sfatului din Brașov pentru a participa la un miting de solidaritate cu familia Bodnariu, potrivit Agerpres.

Miting este organizat de Alianța Evanghelică din România prin intermediul bisericilor reprezentative din județul Brașov.

„Prin acest miting de protest vrem să transmitem un mesaj opiniei publice din România și opiniei publice internaționale cu privire la faptul că în Norvegia, prin legislația care reglementează funcționarea Autorității de Protecție a Copilului — Barnevernet, sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, în particular dreptul părinților de a crește copiii în acord cu propria credință, precum și dreptul copilului de a se bucura de căldura și protecția căminului părintesc. Prin acest protest public cerem autorităților române implicarea activă și fermă în vederea soluționării favorabile a situațiilor în care se află familiile de români din Norvegia, despărțite abuziv de copiilor”, este mesajul pe care Alianța Evanghelică din România l-a transmis.

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost și el prezent la miting. Acesta a punctat că este normal pentru un copil să crească alături de părinți.

„Chiar mă așteptam să se organizeze și la Brașov un miting pentru a arăta familiilor de români din Norvegia ai căror copii au fost luați de autoritățile din această țară că îi susținem și îi sprijinim în toate demersurile lor. Transmitem de aici, din Piața Sfatului, celor care așteaptă un mesaj de susținere și sprijin că suntem aproape și susținem acest demers. (…) Chiar dacă sunt sisteme diferite, orice copil trebuie să stea în sânul familiei și să aibă o viață așa cum o doresc cu toții”, a declarat edilul.

Printre cei aflați la Piața Sfatului s-a numărat și senatorul-social democrat Titus Corlățean, care a ținut să menționeze că aceste familii au nevoie de solidaritate și de sprijin.

„Vă spun de la bun început că m-aș fi bucurat să mă întorc la Brașov pentru o ocazie fericită. Din păcate, nu este o ocazie fericită, dimpotrivă este o dramă pe care o familie foarte frumoasă, pe care unii dintre noi o cunoaștem personal, o trăiește și este vorba de o dramă a mult mai multor familii de români, familii mixte sau familii provenind din alte țări decât Norvegia, în condițiile în care copiii sunt smulși atât de brutal părinților și vă asigur, din proprie cunoștință, de la fața locului, absolut nejustificat. Mă bucur totuși că, în contextul acesta atât de dureros, la Brașov, dar și în alte orașe din România, oameni cu credință în Dumnezeu, oameni atașați ideii de familie, o instituție care trebuie să rămână în continuare sacră, sunt prezenți și manifestă multă solidaritate. Sunt momente în viață în care trebuie să fim alături de cei care suferă”, a spus senatorul.

Manifestanții au purtat steaguri tricolore și norvegiene, dar și pancarte pe care erau scrie mesaje precum: „Nu vreau să cresc la străini”, „Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copii furați în Norvegia”, „Copiii trebuie să crească în familie”, „Luați mâna de pe copiii noștri”, „Barnevernet lasă-mă acasă”.

Mitingul s-a încheiat după aproximativ două ore și nu au existat incidente.

 

Un răspuns sa “MITING DE SOLIDARITATE CU FAMILIILE ROMANE DIN NORVEGIA LA BRASOV!”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: