CIRCULA PE NET.SCRISOAREA DESCHISA A ECONOMISTULUI RADU GOLBAN CATRE PRESEDINTELE FUNDATIEI KONRAD ADENAUER,SVENIRMER SI INTERESELE OCULTE PE CARE ACESTA LE PROMOVEAZA IMPOTRIVA ROMANIEI SI R.MOLDOVA!

10 feb.

Economistul Radu Golban i-a trimis o scrisoare deschisă lui Sven Irmer, directorul Fundatiei Konrad Adenauer pentru Romania si Republica Moldova, în critică decizia acestuia de a sprjini organizarea unui eveniment în ziua în care, la nivel mondial, se comemorau victimele Holocaustului.

Golban consideră nepotrivită comemorarea „ etnicilor germani deportati in URSS pentru compensarea platilor de razboi (…) în aceeasi zi cu comemorearea victimelor” Holocaustului.

Radu Golban este nemulțumit de faptul că organizația condusă de Sven Irmer desfășoară „pe teritoriul Romaniei activitati atat de ostile tarii gazda si armoniei intre grupurile etnice ale tarii”.

Redăm integral scrisoare deschisă:

„Stimate Domnule Sven Irmer,
La data de 27 ianuarie 2016, Fundatia Konrad Adenauer, pe care o conduceti, a sprijinit organizarea unui eveniment intitulat „Cu fata in spatele sarmei ghimpate”, la Ateneul Roman. Precum stiti, la aceasta data, printr-o rezolutie ONU, se comemoreaza victimele Holocaustului.
Credeti ca alegerea de a comemora etnicii germani deportati in URSS pentru compensarea platilor de razboi, prin intelegerea Aliatilor, pe care tara Dv. le-a pricinuit altui stat, in aceeasi zi cu comemorearea victimelor pe care tot tara Dv. le-a produs, a fost una corecta?

Va rog sa-mi permiteti sa va intreb de ce instrumentalizati in scopuri obscure niste victime pentru a va face agenda de politica externa prin, sau in Romania? Consider ca actiunea Dv. a fost de natura sa contribuie la instabilitatea Romaniei, aducand-o in sfera criticii prin gazduirea unui eveniment cu totul nepotrivit.

Mereu atenta sa atraga atentia asupra problemelor legate de justitie si combaterea coruptiei in Romania, organizatia Dv. nu cred sa fie atat de insensibila incat sa nu fi cunoscut simbolul datei de 27 ianuarie!
Este o incercare subtila de a aduce victimele intr-un pool comun pentru a va exculpa tara de o vina istorica? Ati ales acea data intocmai pentru a preveni oricare critici ale evenimentului argumentand ca aveti si actiuni impotriva antisemitismului?

Organizatia Dv. finanteaza in Romania proiecte de natura sa afecteze grav interesele tarii mele! Pana cand veti continua sa destabilizati Romania?

In evenimentul organizat de Dv. nu ati tinut cont de faptul ca acele victime umane, pentru care am intreaga compasiune, sunt rezultatul unei tragedeii pe care tara Dv. a produs-o!
Cat dispret purtati Romaniei, tratatelor internationale si victimelor Holocaustului daca comemorati intr-o forma plastica sanctiunile impuse unei miscari fasciste precum a fost Grupul Etnic German?

Esta inadmisibil ca organizatia Dv. sa desfasoare pe teritoriul Romaniei activitati atat de ostile tarii gazda si armoniei intre grupurile etnice ale tarii.

Este trist ca, in spatele unei personalitati de talie mondiala precum Konrad Adenauer, care se bucura de simpatia romanilor, se ascunde o agenda atat de toxica!
Va recomand sa va duceti aceasta politica de acasa!

Auf Wiedersehen! ”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Radu Golban.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: