PREMIERUL JULIEN CIOLOS ,OMULLUI GEORGE SOROS L-O DEMIS PE GELU DIACONU,DE LA SEFIA ANAF!

11 feb.

UPDATE Premierul Dacian Cioloș l-a demis joi pe șeful ANAF, Gelu Diaconu, la o zi după ce acesta a fost pus sub acuzare în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, potrivit unor surse oficiale. Cioloș a semnat, joi, decizia de eliberare din funcție a lui Diaconu, conform surselor. De asemenea, premierul l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, urmărit penal în același dosar.

Cioloș anunțase anterior joi că îl va demite pe șeful ANAF, precizând că așteaptă din partea ministrului de Finanțe propunerile de schimbare.

Întrebat dacă șeful ANAF va fi demis, premierul a spus: „Da, sigur, am spus de dimineață că în cursul zilei de astăzi. Aștept… doamna ministru de Finanțe a spus deja de ieri că îi cere demisia și, în sensul acesta, că va veni cu o schimbare. Aștept să vină doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună și vom lua o decizie”.

Premierul a precizat că Gelu Diaconu a fost numit în postul de secretar de stat și nu a obținut prin concurs postul.

„Dânsul a fost numit, nu a obținut postul prin concurs. E secretar de stat și a fost numit. Eu am avut o discuție cu dânsul dimineață, mi-a explicat motivele pentru care consideră că nu este vinovat. Mi-a explicat că ANAF este într-un proces (de restructurare — n.r.), continuă procesul de restructurare, de întărire a capacității administrative și eu i-am spus că, tocmai de aceea, problema pe care vicepreședintele și dânsul o au în raport cu DNA nu trebuie să fie transferată la nivelul ANAF. ANAF trebuie să își continue activitatea pe care o are și trebuie să continue să rămână o structură credibilă din toate punctele de vedere și de asta eu i-am spus că, în condițiile acestea, cel mai bine este ca dânsul să plece. Și dânsul mi-a spus că a înțeles asta. Nu i-am cerut demisia, nu mi-a spus că își dă demisia, pentru că nu asta e chestiunea esențială”, a precizat premierul.

Dacian Cioloș a mai menționat avut o discuție la telefon cu Gelu Diaconu și în urmă cu trei zile.

„În urmă cu trei zile, am avut ultima discuție legat de ceea ce trebuie făcut la ANAF. Dânsul deja acum trei zile mi-a spus că, dacă e nevoie, e gata să plece, dacă eu am altă abordare la conducerea ANAF. Eu i-am spus să continue, am vrut să văd care e viziunea dânsului și ce trebuie făcut acolo, dar în condițiile în care au apărut aceste elemente noi, pentru mine cel mai important este ca ANAF să rămână o structură credibilă”, a subliniat Cioloș, menționând că acest lucru nu înseamnă că îl consideră pe Diaconu sau pe vicepreședintele ANAF vinovați.

Gelu Ștefan Diaconu este acuzat de DNA de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altulîn dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun. În același dosar a fost pus sub învinuire și vicepreședintele ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu, alături de mai multe persoane.

Ministrul Finanțelor le-a cerut miercuri demisia miercuri seara, dar Diaconu a anunțat joi că nu demisionează, ci așteaptă să fie demis.

„În ce privește solicitarea doamnei ministru Dragu de a îmi prezenta demisia, precizez că nu îi voi da curs întrucât doresc să fiu demis din funcție, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva să-și asume consecințele acestei măsuri, afirma Diaconu, într-un comunicat transmis joi dimineață, în care a catalogat dosarul DNA drept un „dosar kafkian”. (Detalii aici)

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: