IATA DE CE DNA L-A DECAPITAT PE SEFUL ANAF,GELU DIACONU!

16 feb.

Iata motivul real pentru care DNA l-a decapitat pe seful ANAF, Gelu Diaconu. La cateva zile dupa ce procurorii i-au facut dosar lui Diaconu, iar acesta a fost demis de premierul Dacian Ciolos (foto dreapta), noua conducere ANAF a declansat operatiunea de evacuare din sedii a posturilor tv Antena 3 si Antena 1. Jurnalistii au fost somati, luni 15 februarie 2016, sa paraseasca studiourile in termen de 5 zile. Procedura este urmare a deciziei cuplului de judecatori de la CAB Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea, care au dispus in dosarul “Telepatia” confiscarea sediilor Intact.

Operatiunea ANAF reprezinta insa un atentat la libertatea de exprimare si cel mai grav atac la democratie de dupa 1989, in conditiile in care emisia posturilor tv cu cea mai mare audienta din tara risca sa fie intrerupta, avand in vedere termenul extrem de scurt de 5 zile care a fost impus de ANAF. Este evident ca autoritatile statului ar fi putut apela la alte solutii, cum ar fi cea in care Intact sa plateasca o chirie statului pentru folosirea sediilor sau cea de preemtiune, in care Intact sa poata achizitiona cladirile confiscate prin decizia judecatorilor Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea. De asemenea, autoritatile statului ar fi putut acorda un termen rezonabil in care Intact sa isi poata gasi un alt sediu si sa isi mute echipamentele, caci cele 5 zile puse la dispozitie sunt insuficiente.

Actiunea ANAF incalca grav Constitutia

Nu in ultimul rand, actiunea in forta a ANAF incalca grav Constitutia Romaniei, care prevede ca nicio institutie de presa nu poate fi suprimata. La articolul 30 alin. (4) din Constitutie se arata urmatoarele:

Art. 30 – Libertatea de exprimare

(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata”.

Or, in aceste conditii, este clar ca institutiile statului trebuiau sa ia toate masurile astfel incat emisia Antena 3 si a celorlalte posturi din trustul Intact sa nu fie afectate sau puse in pericol. Nu s-a intamplat acest lucru, iar termenul de 5 zile in care televiziunile trebuie sa paraseasca sediile este clar ca poate duce la interuperea emisiei si deci la incalcarea prevederilor din Constitutie.

Mihai Gadea: “S-ar putea sa fie o forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune”

Anuntul privind evacuarea Antena 3 si Antena 1, dar si a celorlalte posturi din trustul Intact, a fost facut de directoarea executiva a Intact Media Group, jurnalista Alessandra Stoicescu, luni 15 februarie 2016, in timpul emisiunii “100 de minute”: “ANAF si-a trimis agentii sa ne scoata din sediu”.

La randul sau, prezent in emisiune, directorul Antena 3 Mihai Gadea (foto stanga) a explicat ca trupe de inspectori fiscali au descins la sediile Intact si ca li s-a dat un termen de 5 zile in care sa paraseasca cladirile: ”Inspectorii ANAF ne-au spus ca avem 5 zile sa parasim aceste cladiri. Niste trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. Juristii nostri au incercat sa poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost si este ca avem de-a face cu o executare silita. S-ar putea sa fie o forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune. Dispuneti o decizie, sa platim chirie sau dati-ne un termen rezonabil in care sa ne mutam.

UPDATE, ora 18.20 – ANAF a emis un comunicat de presa privind evacuarea Antena 3 si a celorlalte televiziuni din trustul Intact:

Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi, 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate.

Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cu modificarile ulterioare”.

SURSA : http://luju.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: