GAULEITERUL NAZI,KLAUS JOHANNIS AL LANDULUI ROMANIKA ,SI DECLARATIA DE LA MIEZUL NOPTII PRIN CARE ANUNTA LA BRUXELLES CA ANAF TREBUIE SA EXECUTE HOTARAREAJUDECATOREASCA DE EVACUARE A ANTENEI TV GROUP!

20 feb.

Klaus Iohannis

În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Bruxelles, Klaus Iohannis a făcut precizări legate de afirmaţia sa din 17 februarie legată de trustul Intact. Un mesaj pe care Iohannis l-a înţeles.

Declaraţia de la miezul nopţii

Vineri noaptea – în direct la TVR 1 – în cadrul unei declaraţii de presă date de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a făcut precizări legate de afirmaţiile sale de miercuri referitoare la scandalul care dintre turstul Intact şi ANAF. Redăm integral ce a spus Klaus Iohannis de la Bruxelles.

„Am făcut această afirmaţie, miercuri, fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acţiunea (ANAF – n.a.) – aşa cum a fost ea concepută – să fie afectată libertatea de exprimare, liberatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior am aflat că această afirmaţie a mea, care era doar o atenţionare – că este posibil să fie afectată libertatea presei – a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi pentru că m-am exprimat foarte succint. Din acest motiv vreau să fac câteva precizari. S-a vehiculat ideea că mi-aş fi schimbat abordarea, că aş fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune. S-au facut fel şi fel de supoziţii, că aş fi mai puţin ataşat de statul de drept. Toate aceste afirmaţii sunt fără niciun fel de suport real.

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta ca România să rămână un stat de drept. Este evident că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţie în acest sens. În acelaşi timp, sunt ferm convins că dreptul la exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din 1989 şi cred că, oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate – nu neapărat dintr-o intenţie, ci dintr-o abordare stângace cateodată – acest lucru trebuie atenţionat. Eu nu sunt apropiat de această televiziune.

Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă în campania din noiembrie-decembrie 2014, accentele au fost tocmai de altă natură. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea să apăr pe cineva în faţa legii, eu vreau să se impună legea. Sper ca prin aceste câteva precizări am lamurit un pic mai bine situaţia. În acelasi context vreau să spun că am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook”.

Ce a declarat preşedintele miercuri 17 februarie

„Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă. În fine, am constatat din discuţiile pe care le-am avut că există deschidere la factorii de decizie şi, cu siguranţă, prin discuţii aşezate şi calme, pană la urmă se găsesc soluţii convenabile”. Declaraţia a fost dată unui reporter al Antena 3, care la ieşirea lui Klaus Iohannis de la o acţiune oficială, l-a întrebat pe preşedinte dacă a văzut „acţiunea în forţă a celor de la ANAF asupra trustului Intact? Credeţi că poate fi vorba de un atac la libertatea de exprimare?” .

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: