MINISTRUL JUSTITIEI ,RALUCA PRUNA ,FOSTA CONSILIERA A PROCURORULUI CEAUSIST MONICA MACOVEI A REINVESTIT-O PE LULUTZA LASCU -KOVESI LA SEFIA DNA!

20 feb.

Raluca Prună

Ministerul Justiției, Raluca Prună, a declarat că toate datele pe care le are până în prezent o determină să propună reînvestirea procurorului- șef al DNA.

„Funcția devine vacantă la mijlocul lunii mai și aici aș dori să repet ceea ce prevede legea. Deci, legea prevede și posibilitatea reînvestirii persoanei și dacă legea permite acest lucru eu mă gândesc că este absolut logic să deducem că cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilanțul instituției care se face anual, deci, în aceste situații trebuie să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Eu nu am să fac asta și aștept bilanțul DNA, dar toate datele de până acum mă determină să cred că ceea ce am de făcut este un lucru simplu: să aplic legea și să reînvestesc la DNA pe procurorul șef”, a declarat vineri seara Raluca Prună, la un post de televiziune, potrivit stritvr.ro.

Ministrul a precizat că meritele DNA sub conducerea procurorului șef Laura Codruța Kovesi sunt reținute nu numai la nivelul intern al societății din România, ci și în rapoartele care notează ”progresele remarcabile” ale instituției sub mandatul acesteia.

Mmiercuri seară, președintele Klaus Iohannis a declarat la rândul său, într-un interviu în exclusivitate în emisiunea Prim Plan de la TVR1, că, în urma rezultatelor obținute de DNA, există posibilitatea „destul de avansată” ca Laura Codruța-Kovesi să fie reconfirmată în fruntea instituției.

Întrebat dacă susține schimbarea procedurii de numire a procurorului-șef, prin înaintarea propunerii de către CSM și nu de Ministerul Justiției, preşedintele a declarat că este de acord cu legislația în vigoare.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: