CCR ARUNCA IN AER JUSTITIA!

21 feb.

banner image

Instanțele vor fi ‘bombardate’ cu dosare după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Codul de Procedură Penală care le permitea procurorilor ca în cazul infracţiunilor mărunte să dispună renunţarea la urmărirea penală, potrivit Adevărul.

Procurorii nu vor mai putea dispune renunţarea la urmărirea penală, având acum la dispoziţie doar două posibilităţi: declararea inculpatului nevinovat sau trimiterea în judecată. Prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, Dan Cristian Tătar, a explicat ca procurorii vor fi nevoiţi de acum să îi trimită în judecată de acum şi pe cei care au furat un ou, un suc sau un pachet de ţigări.

 

„În actuala situaţie ajungi să trimiţi în judecată şi pentru un ou furat sau o sticlă de suc. S-a înţeles greşit că această soluţie nu poată fi dată de procuror pentru că tocmai prin această soluţie se puteau impune inculpatului o serie de obligaţii: achitarea prejudiciului, muncă în folosul comunităţii. Noi am avut anul trecut 441 de soluţii de renunţare la urmărire penală. Aici nu poţi să spui că nu e vinovat. Imaginaţi-văde acum 441 de dosare cu care este sesizată instanţa de judecată”, a spus procurorul Dan Cristian Tătar.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: