KLAUS JOHANNIS -HOINNARIS,GAULEITERUL NAZI AL LANDULUI ROMANIKA SI PATRU DIN TEZELE SALE „A LA CEAUSESCU”PE CARE LE-O TRASAT PARLAMENTULUI REUNIT LUNI DUPA-AMIAZA!

22 feb.

Preşedintele Klaus Iohannis a trasat patru direcţii fundamentale pentru viaţa politică din 2016. Unde au greşit politicienii până în prezent.

Şeful statului a susţinut, luni după-amiază, un discurs în plenul reunit al Parlamentului, vorbind despre măsurile populiste luate, de obicei, în preajma alegerilor.

„Ne aflăm la debutul ultimului an de mandat pentru actualul parlament, un an electoral. În afara competiţiei politice democratice, în afara emoţiei inerente perioadei alegerilor, anii electorali au avut în România, din păcate, şi alte caracteristici şi au adus un anumit tip de practici. Apropierea campaniilor a atras adesea măsuri care să avantajeze o formaţiune sau alta, alocări de fonduri după culoarea politică, promisiuni populiste şi chiar legi niciodată aplicate”, a atras atenţia Iohannis, dând ca exemplu „mărirea cu 50% a salariilor profesorilor decisă în 2008 şi niciodată aplicată”, dar şi OUG 55/2014 (a primarilor traseişti), „din păcate aplicată”.

În opinia preşedintelui, astfel de mutări „vor rămâne, probabil, într-o nefericită istorie a măsurilor legislative cu iz electoral”.

„În 2016, aveţi marea şansă de a face lucrurile altfel. Nimeni nu contestă dorinţa legitimă a partidelor de a câştiga voturi folosind mijloacele constituţionale de care dispun pentru a răspunde la aşteptări. Ceea ce vă propun, însă, este un an electoral care să nu fie nici populist, dar nici unul a măsurilor hazardate. Vă propun un an 2016 în care competiţia pentru voturi să nu excludă preocuparea pentru construcţiile pe termen lung, iar subiectele spectaculoase de zi cu zi să nu elimine de pe agenda publică teme majore de interes pentru cetăţeni şi viaţa lor”, a continuat Iohannis.

În acelaşi context, Klaus Iohannis a apreciat că, de această dată, „spre deosebire de trecut, apropierea finalului de mandat poate să însemne mai multă atenţie, mai multă preocupare de a asculta în mod autentic ce îşi doresc concetăţenii noştri”.

Pornind de la aceste premise, Iohannis a enumerat „câteva mize majore pentru anul 2016:

  • începutul recâştigării încrederii în politică;
  • funcţionarea instituţiilor într-un stat democratic;
  • continuarea eforturilor în domenii în care România a făcut progrese şi a câştigat respectul partenerilor externi;
  • în zona marilor sisteme publice: să punem câteva pietre de temelie pe care să se poată construi în 2017, indiferent cine va fi la putere”.

„Toate acestea nu ţin de voinţa unui singur om, ci de acţiunea comună”, a punctat Iohannis.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: