DEPUTATULPSD MADALIN VOICU INVINGE DNA!

24 feb.

Instanța supremă a admis miercuri contestația deputatului Mădălin Voicu la măsura controlului judiciar pe cauțiune instituită de DNA împotriva lui, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani.

„Admite plângerea formulată de inculpatul Voicu Mădălin Ştefan împotriva ordonanţei procurorului. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune dispusă în ce-l priveşte pe inculpat”, anunţă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia este definitivă.

Pe 18 februarie, DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune față de Mădălin Voicu. Voicu a fost anunțat că are la dispoziție 10 zile pentru a depune o cauțiune de 500.000 de lei. Măsura a fost luată de DNA după ce Camera Deputaților a respins cererea de reținere și arestare preventivă a acestuia.

Deputatul a contestat decizia procurorilor la instanță, având câștig de cauză.

Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun sunt anchetați pentru presupuse infracțiuni legate de Asociația Partida Romilor „Pro Europa”.

Mădălin Voicu este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor, iar Nicolae Păun – de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență și influențare a declarațiilor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: