EVRIKA!,ANTENELE JUBILIAZA,DAR UITA DE DECLARATIILE LUI MARIAN PETRACHE SI A LUI EUGEN TEODOROVICI,CARE LE-AU SALVAT DE EXECUTARE IN TIMPUL GUVERNARII PONTA.IMPORTANT PENTRU TRUSTUL DE PRESA INTACT A LUI VOICULESCU ESTE :”URMARIREA PENALA A LUI LIVACHE”,CARE VA SCAPA PRECUM TOATA MAFIA PORTOCALIE A REGIMULUI BASESCU PRELUAT DE PENALUL JOHANNIS!

26 feb.

Fostul primar PDL al sectorului 3 Liviu Negoiță este urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează construcţia unui imobil. În același dosar sunt urmăriți penal și arhitectul-șef al Primăriei sectorului 3, Ștefan Dumitrașcu, dar și Marius Mihăiță, secretarul Primăriei sectorului 3. Conform DNA, în perioada 2008 – 2009, cei trei au eliberat 4 autorizații de construire și certificatele de urbanism aferente acestor autorizații, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudești, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism și protecție a zonelor în care se găsesc monumente istorice.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecților

NEGOIȚĂ LIVIU, la data faptelor primar al sectorului 3 București,
DUMITRAȘCU ȘTEFAN, la data faptelor, arhitect șef al Primăriei sectorului 3 și
MIHĂIȚĂ MARIUS, la data faptelor, secretar al Primăriei sectorului 3,
toți cu privire la comiterea a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Din ordonanța prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții anterior menționați, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2008 – 2009, suspecții Negoiță Liviu, Mihăiță Marius și Dumitrașcu Ștefan, în calitățile menționate mai sus, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu referitoare la verificarea legalității actelor întocmite, au eliberat 4 autorizații de construire și certificatele de urbanism aferente acestor autorizații, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudești, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism și protecție a zonelor în care se găsesc monumente istorice. Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor învecinate, prin degradările suferite de acestea în cursul edificării construcției nelegal autorizate. De asemenea, a fost afectat interesul public prin autorizarea edificării unei construcții în zona de protecție a unui monument istoric, în lipsa avizelor legale.
Prin emiterea autorizațiilor de construire respective s-a creat un folos necuvenit pentru persoanele care au edificat construcția, constând în obținerea autorizațiilor de construire și supraetajare a imobilului, prin evitarea desfășurării demersurilor necesare în vederea obținerii:
– derogării de la planurile de urbanism pentru depășirea regimului de înălțime al zonei,
– acordului exprimat în formă autentică a proprietarilor clădirilor învecinate cu privire la lipirea la calcan precum,
– avizelor pentru construirea într-o zonă în care se găsește un monument istoric.

În cazul uneia dintre autorizații, Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat un control, în urma căruia s-a stabilit drept măsură, în sarcina primarului sectorului 3 și a arhitectului șef al sectorului 3, să solicite instanței de contencios administrativ anularea autorizației anterior menționate.
Anularea autorizației nu a fost cerută în instanță, conform solicitării Inspectoratului de Stat în Construcții, fapt ce ar fi dus la încetarea construirii.
Ulterior, în același context, în anul 2009, au fost eliberate, cu nerespectarea normelor legale referitoare la competența materială de emitere, alte două autorizații pentru supraetajarea imobilului respectiv. Mai mult, certificatele de urbanism, aferente acestor două documente, nu cuprindeau datele prevăzute de lege, lipsind toate mențiunile privind regimul tehnic al imobilului, precum și cele privind situarea imobilului în zona de protecție a unui monument istoric.
În anii 2010 respectiv 2014, prin două hotărâri instanțele de judecată au dispus anularea celor patru autorizații de construire.
Mai mult, una dintre instanțe a dispus obligarea pârâților, între care se numără și Instituția Primarului sectorului 3, la desființarea construcției respective”.

Pârâți de asociația lui Nicușor DNA

Cauza a fost deschisă la sesizarea Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, condusă de Nicușor Dan.

„Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi, în subsidiar, de distrugere. Este vorba de o construcţie pentru care ei au dat patru autorizaţii de construire succesive. Construcţia e în Calea Dudeşti, nr 94. Au dat autorizaţii pentru cinci etaje, pentru şapte etaje, pentru opt etaje şi pentru nouă etaje. Dar, de fapt, s-au construit zece etaje. Problema pentru care noi am făcut plângerea penală a fost că tribunalul deja se pronunţase pe nelegalitatea construcţiilor de cinci şi şapte etaje susţinând că sunt prea înalte faţă de regimul de înălţime al zonei. La trei zile după decizie au dat aviz pentru nouă etaje. Este zonă de protecţie a unui monument istoric, fiind la distanţă mică de o casă monument istoric”, a declarat Nicuşor Dan pentru Mediafax.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: