BUCURIE PENTRU GRUPUL INTACT: DAN VOICULESCU POATE FI ELIBERAT PE 18 MARTIE 2016!

2 mart.

Dan Voiculescu ar mai putea sta mai puțin de 3 săptămâni după gratii! Curtea de Apel Bucureşti, va decide, pe 18 martie dacă ia în considerare o contestaţie în anulare, depusă de Voiculescu pe 19 februarie, în care cere desfiinţarea sentinţei de 10 ani de închisoare primită în dosarul Privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Magistrații au două variante:

 
  1. Instanţa respinge contestaţia în anulare. În acest caz procesul se încheie definitiv. Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani, nemaiavând nicio cale de a întoarce sentinţa din acest dosar. Nicio măcar CEDO nu ar putea să schimbe sentinţa.
  2. În cazul în care instanţa admite contestaţia atunci situaţia se complică. Judecătorii pot dispune eliberarea lui Dan Voiculescu din penitenciar. De asemenea, pot dispune rejudecarea unei părţi a apelului şi pot schimba sentinţa din dosar. Şi în acest caz nu mai există o altă cale de atac. De regulă, dacă se admite contestaţia, judecători nu rejudecă pe loc cauza. În schimb, pot decide ca Dan Voiculescu să fie eliberat închisoare, informează adevărul.ro.

Aceasta nu e prima contestaţie în anulare făcută de Dan Voiculescu. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins anul trecut, pe 5 ianuarie, cererea de anulare a pedepsei, decizia fiind definitivă. Hotărârea a fost luată de un complet de divergenţă, scrie sursa citată.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: