CCR A RESPINS LEGEA PENSIILOR PENTRU ALESII LOCALI!

2 mart.

CCR respinge legea pensiilor pentru aleșii locali.

Astfel, judecătorii Curţii arată că textul de lege care propunea aceste beneficii nu este clar, astfel că nu rezultă dacă ele se acordă numai primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene aleşi după 1989 sau şi celor care au ocupat astfel de funcţii înainte de Revoluţie, informează B1 TV.

Potrivit judecătorilor, cheltuielile bugetare pentru aplicarea unei astfel de măsuri nu sunt susținute pentru că propunerea legislativă analizată a fost adoptată după ce bugetul pentru 2016 a fost finalizat. Tot fără temei au fost considerate și dispozițiile conform cărora statutul aleșilor locali ar trebui comparat cu cel al magistraților sau al altor categorii socio-profesionale.

CCR mai arată că nu este clar cui i se acordă aceste pensii speciale, celor care au fost aleși după 1989 sau celor aleși înainte de Revoluție. Prin urmare, odată declarată neconstituțională, această lege va ajunge din nou în Parlament unde deputații și senatorii sunt obligați să reanalizeze dispozițiile respective pentru punerea lor în acord cu decizia CCR.

Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de deputați și a primit votul final al senatorilor la sfârșitul anului trecut, potrivit b1.ro.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: