TRAIAN BASESCU NOSTALGIC DUPA MANDATUL LUI DANIEL MORAR LA DNA!

11 mart.

Joi seară la postul Romania TV, fostul președinte Traian Băsescu a fost invitatul jurnalistului Victor Ciutacu în emisiunea „Ediție de seară”.

Fostul șef al statului a vorbit în emisiunea menționată despre decizia CCR prin care formularea potrivit careia supravegherea tehnica poate fi executata si de „alte organe specializate ale statului” – respectiv SRI – nu este conforma cu legea fundamentala.

Întrebat dacă noua prevedere a CCR ar fi lucrarea sa facuta cu Daniel Morar, Traian Băsescu a negat vehement un astfel de scenariu declarând: „Cu domnul Daniel Morar de cand este la CCR m-am intalnit o singura data intr-o sala de cinematograf cand rula permiera filmului cu Panait la invitatia regizorului Tudor Giurgiu. Dansul statea la 2 randuri mai in spate. Nu, n-am comunicat. O spun cu toata sinceritatea. Cu Daniel Morar am avut o relatie institutionala perfecta dar n-a ezitat sa ma manifest ca sef de stat atunci cand au fost lucruri care mi-au parut in neregula. Am avut o iesire publica foarte dura la TVR legat de niste arestari in MAI. Conflicte institutionale n-am avut. Intotdeauan am fost un adversar al arestarilor preventive pe motiv de povesti…”

Băsescu a declarat că Daniel Morar, când era procurorul șef al DNA a apelat foarte putin in dosarele de la DNA la interceptari: „ Foarte putin a lucrat Morar cu inregistrari. Morar a lucrat dosarele pe probe cu multa atentie. Ce interceptari ati vazut in dosarul lui Adrian Nastase. Ce interceptari ati auzit in dosarul vicepremierului Copos, in dosarul fostului ministru al Agriculturii, domnul Muresan? La Remes a fost inregistrare fauta de DIGIPI si la Pacuraru sunt convins ca n-a fost SRI-ul. A avut un rol minimal SRI-ul in mandatul domnului Morar. Morar a fost tipul de procuror harnic si extrem de exigent cu probele. Asta mi-a placut la el.”

Întrebat dacă a avut ăi nemulțumiri legate de prestatia lui Morar pe cand era șeful DNA, Băsescu a exprimat: „Cand a avut micile spectacole cu arestarile de la Ministerul de Interne. N-am fost adeptul anchetelor spectacol. Justitia nu este un spectacol, trebuie sa fie o institutie sobra. N-as putea spune ca DNA in timpul lui Daniel Morar n-a fost o institutie sobra.”

Pe de altă parte, fostul președinte a exprimat cu vehementă faptul că dacă ar fi fost nevoit să voteze în privinta legii regimului interceptarilor, ar vota fix cum s-a exprimat CCR ăia invocat mai multe articole din Constitutie pentru a sprijini afirmatiile sale: „As fi votat cum au votat cei 7. Vreau sa incepem cu un lucru fundamental. Sa citesc doua articole din constitutie si un paragraf. Articolul 26: Autoritatile publice respecta si ocrtotesc viata intima, familia, si viata privata. 2 Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica si bunele moravuri. Este un articol important vorbeste de viata intima. Articolul 28 Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale al convorbirilor tel si al celorlalte mijloace de comunicare este inviolabil. Dezbaterea pe care o fac multi de a care ai pretentii astazi uita de acest articol 28.”a explicat Traian Băsescu.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: