CUI II ESTE FRICA DE REPUBLICANUL DONALD TRUMP?,LUI MARTIN SCHULTZ SI OCULTEI FINANCIARE MONDIALE SI UE?!

12 mart.

Donald Trump a fost nevoit sa renunțe din ”rațiuni de securitate” la o adunare electorală ce trebuia să aibă loc vineri seara la Chicago. Adunarea a fost anulată pentru ca „oamenii să nu fie grav răniți”, după ce Donald Trump s-a consultat cu reprezentanți ai politiei.

Vineri seara, tensiunea era evidentă la Chigaco, scrie presa americană, cu mulți manifestanți adunați în fața Universității din Illinois, acolo unde Trump urma să le vorbească simpatizanților. Manifestantii au reușit să intre în clădire și atunci au început altercațiile dintre manifestanții anti-Trump și simpatizanții acestuia. Violențele au escaladat în momentul în care s-a anunțat că Trump nu va mai participa la mitingul electoral. Au urmat ciocniri între poliție și manifestanți la cel puțin două intrări în cladire.

Manifestanții anti-Trump purtau pancarte pe care era scris ”Trump=ură” sau ”Trump e un bufon”. Majoritatea manifestanților erau hispanici, dar și susținători ai candidatului democrat Bernie Sanders și ai mișcării anti-rasiste ”Black Lives Matter”. ”Nu am fost vreodată atât de mândră de orașul meu”, spunea Maria Hernandez, 25 de ani, imediat după anularea evenimentului. ”Protestez pentru că sunt de culoare și mexicancă și nu sunt sigură dacă vrea să mă deporteze, însă am de-a face zilnic cu rasismul din Chicago si m-am saturat”, mai spune ea. În momentul în care s-a anunțat anularea evenimentului, manifestanții au început să strige ”Am scăpat de Trump”, în timp ce susținătorii miliardarului strigau ”Îl vrem pe Trump”. A fost momentul în care au început violentele, care au continuat ulterior în afara campusului universității.

Incidentele au venit după ce o altă adunare la care a participat Trump a fost întreruptă de manifestanți, la St. Lous, în statul Missouri. ”Nu mai putem face o adunare într-un oraș mare din țară fără violență sau fără amenințarea violenței”, a spus Trump pentru MSNBC. ”Cred că am luat decizia bună anulându-l”, a spus el pentru CNN, adăugând că ”este violată chiar și libertatea noastră de expresie”. Trump a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru manifestații și tensiunile produse din cauza ”tonului” său, însă criticii miliardarului spun că el își incurajează simpatizanții sa devină provocatori de tulburări. ”Tonul meu nu provoacă violență. Tonul meu este acela de a ne securiza frontierele, de a avea o țară”, a replicat Trump, punând violentele comise pe seama dificultăților economice și a faptului că ”multă lume este nemulțumită ca de 12 ani nu au primit o mărire de salariu”. ”Cu siguranță nu am incitat la violență”, a spus Trump, dând vina pe ”agitatori perofesioniști”.

Aceasta este și opinia contracandidatului republican Marco Rubio, care spune că mișcările contestatare la adresa republicanilor au devenit ”o industrie” și că în incidente sunt implicați indvizi ”care probabil sunt plătiți”. Alți rivali republicani ai lui Trump l-au criticat însă pe acesta. ”Donald Trump a semănat discordia și în această seară a cules roadele”, spune John Kasich, guvernatorul statului Ohio. Senatorul texan Ted Cruz l-a acuzat pe Trump că a ”creat un mediu care incită la acest gen de violențe și discordie”.

Atitudinea lui Trump pare să dea dreptate criticilor săi. La o adunare de pe 1 februarie, Trump le-a cerut simpatizanților să se ”bată” și le-a promis că le va plăti avocații. Vineri, 32 de persoane au fost arestate de polițiștii din St. Louis, 28 dintre ei chiar în sala unde avea loc adunarea electorală. Trump a fost pus într-o situație dificilă în Carolina de Nord, acolo unde unul dintre susținătorii lui, în vârstă de 78 de ani, a fost arestat pentru că a vrut sa lovească un negru în timpul unei adunări. Apoi, un jurnalist l-a acuzat pe șeful campaniei lui Trump ca l-ar fi agresat în timpul unui eveniment electoral.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: