ALTI DOI COPII DIN FETESTI AU FOST INTERNATI LA CLINICA MARIE-CURIE!

13 mart.

Alți doi copii, din de această dată Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) au fost internați vineri seara în secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ‘Marie Curie. Cauza îmbolnăvirii copiilor din Fetești este carnea consumată, a susținut duminică dr. Mihaela Bălgrădean de la „Marie Curie”, menționând că doar pentru unul dintre micuți a fost nevoie de dializă.

Medicul a susținut că bacteria se găsește, în principal, în alimente iar în cazul celor doi copii — o fetiță de 6 luni și un băiețel de 7 luni—, carnea a fost cea care a dus la îmbolnăvire.

”Este vorba de un băiețel și o fetiță, fiecare a consumat într-un fel carne — primul supă cu piciorușe de pui fierte, al doilea sarmale. (…) Lucrurile sunt clare: carnea este de vină. Dacă nu ne gândim că boala se leagă de felul în care le dăm să mănânce copiilor, cum le dăm să mănânce — aici sunt începuturile bolii. (…) Nici nu mai contează de unde provenea carnea. E foarte grav că un copil de 7 luni primește carne. Nu trebuia să o primească sub nicio formă. (…) Cel care a primit supă, copilul de 6 luni, evoluează bine, nu are nevoie de dializă. A făcut perfuzii, i-a administrat medicație. (…). Al doilea este grav și a început procedura de dializă de ieri (n.r. — sâmbătă). Este stabilizat hemodinamic, se află pe secția de nefrologie și va primi toate terapiile necesare”, a spus medicul.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: