JOHANNIS WERNER KLAUS ,CETATEAN GERMAN ,ETERNA DEZAMAGIRE A LANDULUI ROMANIA PENTRU SUSTINATORII SAI!

14 mart.

Preşedintele Klaus Iohannis riscă să devină o eternă dezamăgire. Primul ministru postdecembrist al Învăţământului îşi exprimă regretul că a avut prea multă încredere în actualul şef al statului în noiembrie 2014.

Într-un status postat pe Facebook, în noaptea de duminică spre luni, filosoful Mihai Şora (ministru al Învăţământului între decembrie 1989 şi iunie 1990) mărturiseşte că l-a votat pe Iohannis încă din primul tur, motivând: „Pericolul Ponta mi se părea infinit mai grav decât orice altă scădere, inadecvare punctuală, lentoare a vorbei sau a gândului”.

Redăm mai jos mesajul integral al scriitorului Mihai Şora:

„2 noiembrie 2014.
L-am votat din primul tur.
Pericolul Ponta mi se părea infinit mai grav decât orice altă scădere, inadecvare punctuală, lentoare a vorbei sau a gândului. Fiecare vot era prețios din capul locului: pentru a-i da consistență (lui: candidatului meu) în turul al doilea. Rațiunea, nu inima!, – îmi spuneam atunci. Iar acesta a fost motivul pentru care am rămas o voce singulară (și răgușită) printre mai tinerii mei prieteni, care au votat-o, în momentul acela, pe Monica Macovei.

16 noiembrie 2014.
În turul al doilea, nu mai era loc pentru șovăieli, aporii, învârtituri stilistice. „Fără Ponta“ devenise o idee simplă, igienică și salvatoare. În diaspora, mii de oameni au străbătut kilometri, au stat la cozi infernale (ca pe vremuri), în ploaie, în frig, șubreziți de munca de peste săptămână și de dorul de casă. Lor și altora rămași în țară le păsa. Oamenii aceștia chiar se temeau de minciuna, prădăciunea și tâlhăria ajunse la cârma nației.

19 noiembrie 2014.
La Gaudeamus, președintele ales își lansează cartea „autobiografică“. Primul semn al unei fraude: o fraudă emoțională, întâi de toate, moșită în laboratoarele vicleniei observatoare. Rapid detectată de către cei care știu ce înseamnă – cu adevărat – să fii autorul unei cărți, să așterni pe hârtie cuvinte și propoziții.
19 noiembrie 2014 este ziua în care am înțeles tot ce era de înțeles.

Nu regret că l-am votat: pericolul Ponta era prea mare.
Dar «Gründlichkeit» (temeinicie – n.r.), cuvântul acesta german, mi-a jucat feste. Regret că am investit în acest om atât de multă, nemeritată încredere. Nostalgic, de bună seamă,
– cu gândul la Carol I”.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: