PREMIERUL DE BRUXELLES ,JULIEN CIOLOS I-O RASPUNS DEPUTATULUI DANIEL ZAMFIR IN PRIVINTA LEGII DARII IN PLATA!

21 mart.

Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloș afirmă că deputatul PDL/PNL Daniel Zamfir are „o abordare populistă” în scrisoarea deschisă privind legea dării în plată și subliniază că, pentru a fi „cu adevărat aplicabilă (și nu atacabilă în justiție) și să fie în interesul clienților”, actul normativ „are nevoie de adaptări”.

„Domnul deputat are din păcate o abordare populistă prin această poziție. Am spus de la început că susțin legea dării în plată și am spus-o și direct băncilor. Însă această lege trebuie să țină cont de adevăratele cazuri sociale, de familiile care și-au cumpărat pe credit o locuință, și nu de speculatorii imobiliari. Asta este poziția Guvernului. Nu știu cine este cel care face intoxicare. Guvernul vrea o lege funcțională și nu populistă. Băncile au clar o lecție de învățat în relația lor cu clienții. Dar pentru ca legea dării în plată să fie cu adevărat aplicabilă (și nu atacabilă în justiție), și să fie în interesul clienților, ea are nevoie de adaptări”, a scris Cioloș, duminică seara, într-un comentariu la o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PDL/PNL Daniel Zamfir i-a solicitat duminică, într-o scrisoare deschisă, premierului Dacian Cioloș să oprească „minciuna, intoxicarea și abuzul” împotriva legii dării în plată.

„(…)Dumneavoastră, premierul României, ați ales să serviți interesele unor bancheri străini care, în a doua cea mai săracă țară din Europa, au făcut profit dublu față de media europeană, în loc să serviți demn interesele celor care cu adevărat aveau nevoie să fie reprezentați de dvs: cetățenii României!, a scris deputatul în scrisoarea adresată premierului.

(…)Nu sunteți prim-ministrul celor 40 de bănci străine, sunteți premier peste o Românie în care aceste bănci și-au permis abuzuri și ilegalități pe care nu și le-au permis în nicio țară din Europa!, a mai scris Zamfir.

În ceea ce privește programul ”Prima Casă”, politicianul a arătat că nu poate fi anulată de legea dării în plată, argumentând că există două motive pentru aceasta(…) garanția statului este suverană; și al doilea — legea dării în plată se aplică persoanelor fizice, precum și fideiusorilor care au calitatea de consumator, or statul român nu are această calitate”.

De asemenea, deputatul a arătat că decizia de a continua programul ”Prima Casă” îi aparține în exclusivitate premierului și îi amintește că ministrul Finanțelor, Anca Dragu, „încă dinainte de adoptarea legii dării în plată, anunța public incertitudinea continuării programului din alte motive decât această lege”.

Daniel Zamfir i-a mai transmis premierului Cioloș că speculatorii imobiliari nu beneficiază de legea dării în plată și că băncile vor mări avansurile la credite nu din cauza acestei legi, ci din cauza Directivei europene privind cerințele de capital transpusă prin Legea 29/2015.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: