EXPLOZII LA BRUXELLES!BELGIA IN ALERTA MAXIMA!

22 mart.

Update: După cele două explozii care au avut loc marți dimineață pe aeroportul internațional din Bruxelles, la o oră distanță, o nouă explozie a avut loc la staţia de metrou Maelbeek.

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la 4, nivelul maxim, pe întreg teritoriul ţării. Traficul feroviar spre aeroportul Zaventem a fost suspendat. Aeroportul internațional a fost închis, toate zborurile spre şi dinspre Belgia au fost anulate.

Două explozii au avut loc marți dimineață pe aeroportul internațional din Bruxelles. Potrivit unui prim bilanț, 11 persoane au murit, 25 fiind rănite. Aeroportul a fost închis, iar zborurile spre capitala Belgiei, deviate.

Autorităţile au activat planul de catastrofă regională şi toate drumurile care duc spre aeroport sunt închise, inclusiv traficul feroviar spre şi dinspre aeroport care a fost închis.

Aeroportul Zaventem, cel mai mare din Belgia și unul dintre cele mai mari din Europa, se află în apropiere de sediul NATO de la Bruxelles.

Din primele fotografiile care au apărut și au fost publicate de presa internațională se poate vedea că aeroportul are geamurile sparte, fumul se ridică deasupra clădirii, iar o porțiune din plafon s-a prăbușit. Potrivit Sky News, exploziile au avut loc în salonul de Plecări, lângă ghişeul companiei American Airlines.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, antrenorul Mircea Rednic a dezvăluit că fiica sa se afla pe aeroportul, urmând ca la ora 10.20 să decoleze spre România.

„În timp ce vorbeam cu ea s-a auzit o explozie foarte puternică. Acum cinci minute au fost preluați de cei de la Securitate, băgați într-o încăpere. Stau acolo închiși. E o gălăgie mare, fum, cădeau tavanele în timp ce alergau. Fiica mea e speriată. E haos mare acolo, era plin aeroportul. Acum sunt toți scoși pe pistă”, a spus Rednic.

În urmă cu doar câteva zile, poliția belgiană l-a arestat pe teroristul principal al atacurilor de la Paris, din noiembrie, Salah Abdeslam.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: