LIDERII EURABIEI,NU AU TINUT CONT DE AVERTISMENTUL PRESEDINTELUI TURCIEI RECEP ERDOGAN,PRIN CARE ACESTA ANUNTA CA TERORISTUL DE LA AEROPORTUL DIN BRUXELLISTAN,A FOST EXPUZAT DIN TURCIA DE DOUA ORI ACESTA FIIND BELGIAN!

24 mart.

Ibrahim el Bakraoui, identificat de autorităţile belgiene ca fiind unul dintre cei doi kamikaze care s-au detonat marţi, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, a fost expulzat din Turcia de două ori anul trecut, în lunile iulie şi august, a declarat, joi, un reponsabil din cadrul Guvernului turc.

Un alt responsabil a explicat că prima expulzare a lui Ibrahim el Bakraoui a fost motivată de o serie de presupuneri ale poliţiei turce, potrivit cărora acesta ar fi putut fi un combatant străin, relatează Le Figaro, citat de Mediafax în pagina electronică.

Ibrahim el Bakraoui nu a comis niciun delict în Turcia, iar expulzarea sa era „administrativă”, a adăugat el.

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că unul dintre teroriștii de la Bruxelles a fost arestat în iunie 2015 în Turcia și expulzat apoi, dar belgienii, care au fost informați, l-au eliberat.

Potrivit președintelui Turciei, și Olanda a fost implicată în mod egal în această procedură pentru că teroristul a solicitat inițial să fie expulzat și trimis în această țară.

În replică, ministrul belgian de Justiţie, Koen Geens, neagă că Ibrahim Bakraoui, atacatorul kamikaze de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, care a fost prins de autorităţile turce în 2015, a fost extrădat în Belgia, fiind trimis, de fapt, în Olanda.

„Este vorba mai mult ca sigur de o extrădare din Turcia de la frontiera cu Siria. În acel moment, persoana respectivă nu figura în evidenţele poliţiei (belgiene) pentru activităţi teroriste, era un infractor comun, eliberat condiţionat”, a spus, miercuri seară, ministrul.

„Când a fost extrădat, potrivit informaţiilor pe care mi le-a comunicat Parchetul federal, a fost trimis către Olanda, nu către Belgia”, a declarat ministrul belgian de Justiţie.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: