GENERALUL MICHAEL HAYDEN,FOST DIRECTOR CIA DIAGNOSTIC NECRUTATOR FATA DE IMPOTENTA LIDERILOR DE LA BRUXELLISTAN DIN EURABIA,IN URMA ATACURILOR TERORISTE!

25 mart.

Un fost director al CIA condideră că Uniunea Europeana “împiedică într-o oarecare măsură serviciile de securitate”, declaraţie făcută în contextul unei discuţii despre securitatea Marii Britanii în sau în afara UE.

Generalul Michael Hayden a declarat pentru BBC că UE “nu este un contributor natural la securitatea naţională”, contrazicând-o pe Theresa May, ministrul britanic de Interne, care consideră că Marea Britanie trebuie să rămână în UE pentru a beneficia de mai multă securitate.

Fostul director al CIA a mai declarat că standardele serviciilor de securitate din Europa sunt foarte diferite. Franţa şi Marea Britanie au “servicii foarte bune”, în timp ce ţările scandinave au servicii “bune dar mai mici”. Restul statelor UE, spune Hayden, au servicii “mici”, iar serviciul de informaţii al Belgiei este “mic, subfinanţat, limitat din punct de vedere legal şi lucrează pentru un guvern care are propriile sale provocări”.

Una peste alta, generalul Hayden crede că securitatea Marii Britanii ar fi mai bună dacă ar părăsi UE. “Nu vreau să se creadă ca sunt împotriva UE, dar UE nu este un contributor natural la securitatea fiecăruia dintre statele membre. De fapt, într-o oarecare măsură, UE împiedica statele să furnizeze securitate cetăţenilor”.

Fostul director al CIA nu este deloc îngrijorat în privinţa cooperării cu serviciile de informatţi europene. În opinia sa, acestea sunt “mai deschise către noi decât sunt între ele”. “Noi suntem un serviciu de securitate uriaş şi fiecare consideră că interesele naţionale sunt mai bine protejate printr-o relaţie productivă cu noi şi, sincer, acest lucru nu se aplică şi altor servicii de pe continent”, a spus Hayden referindu-se la CIA.

Europarlamentarul Philippe De Backer spune că este în total dezacord cu afirmaţiile lui Hayden despre UE. “Dacă în SUA ar fi servicii separate, Hayden ar fi primul care să solicite o agenţie centralizată”, a apărat De Backer ideea unei agenţii de informaţii europene. Eurodeputatul a mai spus că statele UE ar trebuie să renunţe la “vechiul concept de suveranitate” şi să se îndrepte către “o suveranitate împărţită, în care să înţelegem că ne va fi mai bine dacă vom pune în comun informaţiile şi resursele”.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: