SEFA DNA,LULUTZA LASCU FOSTA KOVESI A FACUT APEL IN DOSARUL MICROSOFT!

25 mart.

Laura Codruța Kovesi

Direcția Națională Anticorupție a făcut apel în dosarul Microsoft, a anunțat vineri procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„În cursul zilei de azi am înregistrat la ÎCCJ cererea de apel, urmează să motivăm în zilele următoare, după ce o să analizăm și motivarea instanței de judecată”, a declarat Kovesi, după ce a participat la bilanțul Inspecției judiciare a CSM, întrebată dacă DNA va contesta condamnările din dosarul Microsoft.

Ea a spus că nu comentează soluția instanței. „Nu pot să comentez soluția instanței. Ce avem de comentat o să comentăm în scris atunci când vom depune motivarea pentru cererea de apel”, a răspuns șefa DNA, întrebată dacă i se par mici condamnările în dosarul Microsoft.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat joi primul verdict în dosarul Microsoft.

Dorin Cocoș a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în acest dosar, la fel și fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis „Niro”, a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

În cazul omului de afaceri Dumitru Nicolae condamnat cu suspendare, instanța a dispus un termen de supraveghere de 3 ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 90 de zile în cadrul Administrației Domeniului Public sector 2. De asemenea, judecătorii au decis încetarea măsurii controlului judiciar.

Judecătorii au mai decis ca din pedepsele primite de Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan să fie scăzute perioadele în care aceștia au stat în arest preventiv și arest la domiciliu (aproximativ 8 luni pentru fiecare), fiindu-le interzisă exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de 2 ani, după executarea închisorii.

Judecătorii au dispus, de asemenea, confiscarea următoarelor sume de la aceștia: un milion de euro de la „Niro”; 2,19 milioane de euro de la Gabriel Sandu; 3,7 milioane de euro de la Dorin Cocoș și 3,9 milioane de euro de la Gheorghe Ștefan.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: