GENERALUL FLORINEL COLDEA AR SUFERI DE SINDROMUL COREEA – HUNTINGTON ,O BOALA FOARTE RARA!

30 mart.

Generalul SRI Florian Coldea ar suferi de sindromul „Coreea Huntington” este ipoteza pe care a lansat-o doctorul Răzvan Constantinescu.
Conform doctorului Constantinescu, aceasta ar fi cauza pentru care generalul Coldea s-a manifestat necontrolat în mai multe ocazii. Un filmuleț devenit celebru anul trecut îl prezintă pe generalul Coldea la ieșirea de la audieri în Parlament  în timp ce jurnaliștii îl intervievau pe deputatul Georgian Pop. Adjunctul SRI pare să nu-și poată stăpâni mimica și mișcările.
Generalul Coldea fusese audiat de comisiile de specialitate ale Parlamentului în urma acuzațiilor aduse de diferiți politicieni privind implicarea serviciului și a sa în politică.

Recent, la bilanțul SRI pentru anul 2016, generalul Coldea este din nou filmat părând că nu poate să-și controleze mimica și gesturile.

Coreea Huntington este o afecțiune neurodegenerativă progresivă, caracterizată prin „miscări involuntare, distonie, declin cognitiv și tulburări comportamentale”.
Prevalența bolii este 5-10:100000 cazuri. In mod tipic, primele simptome apar intre 35 si 50 ani insa afectiunea poate debuta la orice varsta.
Toate persoanele afectate de coreea Huntington prezintă un declin global progresiv al funcțiilor cognitive. Sindromul de dementa include in stadiile inițiale iritabilitate, neglijenta, pierderea interesului; încetinirea procesului de gândire și tulburările de memorie apar mai târziu. Acest tablou clinic este caracteristic dementei subcorticale (diferita de cea care apare in boala Alzheimer), despre care se crede ca reflecta disfuncția circuitului neuronal fronto-subcortical.
Profesorul Răzvan Constantinescu este medic primar gastroenterologie și medicină internă, șef de lucrări la UMF „Gr. T. Popa” Iași și fost director al Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași.
Conform inpolitics, Întrebat de internauți dacă e sigur pe diagnosticul respectiv, medicul Răzvan Constantinescu a răspuns, sec: ”Predau chestia asta”

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: