PRESEDINTELE PSD ,LIVIU DRAGNEA URMARIT PENAL IN DOSARUL FOSTEI SALE SOTII BOMBONICA PRODANA!

6 apr.

UPDATE Președintele PSD Liviu Dragnea este urmărit penal în dosarul în care este acuzată și fosta sa soție.

Dragnea este acuzat de procurorii DNA de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual, fapte care ar fi fost comise în calitate de președinte al Conisliului Județean Teleorman și de lider al organizației județene PSD.

Potrivit DNA, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a PSD, „cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții”.

„În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă. Această conduită infracțională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum și operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare”, se menționează într-un comunicat transmis de DNA.

În acest dosar, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, este urmărită penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

Fapta ar fi fost comisă de fosta soție a lui Dragnea în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Liviu Dragnea s-a prezentat miercuri după-amiază la sediul DNA pentru a-i fi aduse la cunoștință acuzațiile.

La ieșirea de la DNA, Dragnea că are calitatea de suspect în dosarul în care este cercetată și Bombonica Prodana, fosta lui soție.

„Sunt suspectat că două angajate de la Protecția Copilului nu ar fi venit la servici și că eu aș fi îngăduit acest lucru în 2006 și am calitatea de suspect. (…) Nu vreau să comentez mai mult. Normal că le cunosc”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că nu el conducea instituția respectivă și că soția sa nu a făcut nicio angajare.

Întrebat când va da declarații în acest nou dosar, el a spus că o să primească în două — trei zile conținutul ca să vadă despre ce e vorba

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: