ANTITIGANISMUL ESTE O REALITATE IN ROMANIA!

9 apr.

Un cort amplasat în Piaţa Universităţii în care au avut loc spectacole de Ziua Internaţională a Romilor a fost vandalizat cu mesaje rasiste la adresa etniei rome. Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind condamnat vehement de reprezentanți ai romilor.

„Ieri a fost ziua romilor. Declarații pompoase, zi festivă, oameni suportivi. Azi, revenim în România reală. Cortul colegilor de la CNCR, amplasat la Universitate, a fost vandalizat. Doar atât cât să ne aducem aminte că mulți ne consideră sub-oameni.
Antițigănismul e o realitate în România actuală. Azi mă voi duce la Universitate să spun „Nu” rasismului. Vino și tu să arătăm celor care propovăduiesc ura că nu au nicio legătură cu ceea ce noi gândim, simțim și vrem!, a scris pe Facebook sâmbătă Gelu Duminică, un cunoscut activist rom, postând câteva imagini cu cortul vandalizat.

O conferință de presă a fost organizată la cortul vandalizat de către Punctul National de Contact pentru Romi din cadrul Ministerul Fondurilor Europene, conferinţă la care au participat și ministrul Justiţiei, Raluca Prună, ministrul Educației Adrian Curaj și ministrul Aura Răducu.

„Conferința are loc în contextul în care azi-noapte, pe cortul evenimentului au fost scrise elemente rasiale și de discriminare la adresa romilor. La conferință vor participa dna Aura Răducu, Ministrul Fondurilor Europene, dna Raluca Prună, Ministrul Justiției, dnul Ciprian Necula, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dnul Valeriu Nicolae, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Varstnice, dnul Mihai Neacșu, director Centrul National de Cultură a Romilor și alți reprezentanți ai administrației publice”, a scris pe Facebook Ciprian Necula, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Poliția cercetează incidentul.

„Având în vedere cele petrecute pe parcursul nopţii la cortul amplasat în zona Pieţii Universităţii, unde se sărbătoreşte Ziua Romilor, DGPMB prin Secţia 10 Poliţie s-a autosesizat şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitarea la ură sau discriminare”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei, precizând şi că au fost contactaţi de reprezentanţii organizatorilor, pentru a depune plângere. „Urmează a se stabili şi activităţile pe care le-a depus firma de pază angajată de organizatori”, conform acestora.

stire in curs de actualizare

Fotografia postată de Gelu Duminica.
Fotografia postată de Gelu Duminica.

stire in curs de actualizare

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: