DEPUTATUL NOULUI PDL,CATALIN ZAMFIR:LEGEA DARII IN PLATA SUPUSA ON PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR,ULTIMUL PAS!

12 apr.

Cătălin Zamfir

Şi înainte de votul final, lucrurile par tulburi în ceea ce priveşte parcursul legislativ al Legii dării în plată. Iniţiativa ar urma să fie pusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, pentru ca mâine să primească ultimul vot înainte să fie trimisă din nou spre promulgare la preşedinte, potrivit deputatului liberat Daniel Cătălin Zamfir, care a iniţiat-o, conform Bursa.
Deputatul a anunţat luni că Raportul Comisiei Juridice a fost retras de pe site-ul Camerei Deputaţilor, după ce, vineri, a fost postat timp de o oră.
„Cu siguranţă că au vrut să mai tragă de timp. Vineri, au pus raportul la ora 11.00 şi a stat vreo oră pe site, după care a mai fost pus abia astăzi (n.r. ieri), după-amiază”, a menţionat deputatul, precizând că are promisiunea liderilor PSD şi PNL că legea va fi introdusă suplimentar, pe ordinea de zi a plenului.
Anterior, Daniel Zamfir scrisese, pe pagina sa de Facebook: „Acum am aflat de la liderul grupului PNL Eugen Nicolaescu că (n.r. legea) nu va intra la vot miercuri pentru că nu s-ar fi împlinit cele 5 zile de stat pe site. (…) Eu cred că se urmăreşte amânarea votului pentru ca, în acest timp, să se intensifice presiunile, iar Guvernul tehnocrat, a cărui poziţie o ştim, va da o Ordonanţă de Urgenţă ca să rezolve problema băncilor!”
La mai mult de trei luni de la întoarcerea ei în Parlament, Legea dării în plată a trecut, săptămâna trecută, de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.
Deputaţii au votat legea care prevede stingerea datoriei odată cu cedarea către bancă a imobilului pus garanţie într-un contract de împrumut, cu următoarele amendamente: plafonul pentru suma împrumutată la momentul contractării creditului a fost stabilit la 250.000 de euro, de la 150.000 euro cât fusese iniţial; creditele contractate prin Programul Prima Casă au fost eliminate de sub efectele legii; de noile reglementări vor beneficia şi debitorii deja executaţi silit; toate creditele ipotecare luate pentru realizarea unei locuinţe, indiferent că au fost garantate cu un teren, vor intra sub auspiciile textului legislativ.
Atât consumatorii, cât şi iniţiatorii legii s-au declarat mulţumiţi de forma în care a fost adoptată aceasta de comisia de specialitate.
Deputaţii au votat şi ca legea să nu se aplice consumatorilor condamnaţi printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu împrumutul pentru care solicită darea în plată.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: