LIDERUL SINDICATULUI ALMA MATER,ANTON HADAR:PROIECTUL ORDONANTEI DE URGENTA PRIVIND SALARIZAREA VA FI RETRAS DE MINISTERUL MUNCII!,MINISTRUL ANA COSTEA ISI VA DA DEMISIA!

12 apr.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea va fi retras de Ministerul Muncii, au anunţat sindicaliştii la ieşirea de la negocierile care au avut loc marţi.

Potrivit liderului sindicatului Alma Mater Anton Hadăr, ministrul muncii, Ana Costea, ar putea să-și dea demisia.

”A lăsat impresia că își va da demisia din funcția de ministru pentru că a fost copleșită de importanța muncii. A muncit foarte mult, o apreciez, a rezolvat unele probleme, dar nemulțumirile sistemului de învățământ superior și în mai toate sectoarele din sistemul nostru bugetar să știți că sunt uriașe.

Să ai tăieri de până la 700 de lei din salarii reprezintă o mare nerealizare. Mi-a spus că nu-și dă demisia pentru că i-a cerut domnul profesor Hadăr, ci că-și va da demisia pentru că așa vrea domnia sa și că atunci când merge pe stradă nu vrea să aibă probleme și să fie arătată cu degetul”, a declarat Hadăr.

Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, a spus, de asemenea, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii, că ministrul Muncii, Ana Costea, și-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acult normativ.

„Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, și-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar dacă este vorba de condiționări financiare și de a-l face funcțional și a corecta disfuncționalități constatate la alegea actuala de salarizare”, a spus Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii.

Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, susține că actualul proiect nu ar face altceva decât să accentueze „starea de haos existentă, din punct de vedere salarial, în sectorul bugetar”.

„Felicităm poziția ministrului Costea pentru că, în urma discuțiilor purtate cu confederațiile sindicale și reprezentanții federațiilor bugetare, a luat decizia retragerii acestui proiect de Ordonanță care n-ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în sectorul bugetar”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: