PRESEDINTELE NOULUI PDL,VAMSUL PENAL VASILE BLAGA AUDIAT LA DNA!

14 apr.

Copreședintele PDL/PNL Vasile Blaga s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Update: După audierile de la DNA, Blaga a declarat că nu a fost implicat în numirile de la ANRP.

„Am fost chemat ca martor în dosarul respectiv, tema a fost modul în care au fost făcute numirile, care au fost procedurile pentru numirile în funcții — secretar de stat, șefi de agenții, inclusiv la ANRP. Asta a fost tema discuției. (…) Din nefericire, ați văzut și dumneavoastră câți oameni sunt chemați ca să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat acolo. Deciziile vor fi instanță. Politicienii propun în coaliții oameni care să conducă ministere, secretari de stat și așa mai departe, sigur că în cazul în care unii dintre ei nu au corespuns, cei care i-au propus au cel puțin pe conștiință aceste situații”, a spus Blaga, la ieșirea din sediul DNA.

„Nu am fost implicat deloc în ceea ce privește această instituție ANRP, în numirea membrilor ei. (…) Eu am propus un secretar de stat atunci, care să facă parte din respectiva instituție”, a mai spus Blaga.

Potrivit unor surse judiciare, el a fost citat pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar privind fapte de corupție la ANRP.

„Am fost citat ieri în calitate de martor, într-un dosar — 938 — de anul trecut. Este vorba de un abuz în serviciu. Cineva a făcut un abuz în serviciu, despre cine este vorba nu știu”, a declarat Blaga la intrare în sediul DNA, susținând că nu are nicio legătură cu activitatea ilegală de la ANRP.

„Cei care au lucrat acolo, deja multe dosare sunt în cauză, multe dosare sunt în instanță, se vor pronunța instanțele, cei vinovați, dacă sunt vinovați, vor plăti. (….) Nu am fost implicat niciodată. (…) Ministerul de Interne și Ministerul Dezvoltării, unde am stat opt luni, nu au avut astfel de atribuții (n. r. — de desemnarea membrilor comisiei ANRP)”, a mai spus acesta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: