MINERII DE LA CEO SE APROPIE DE BUCURESTI!

16 apr.

Minerii își continuă sâmbătă marşul spre București, unde vor să ajungă pentru a protesta faţă de situația Complexului Energetic Oltenia.

Prin demersul lor vor să le atragă atenția guvernanților asupra situației dificile în care se află compania energetică.

Angajații CEO au parcurs deja 200 de kilometri şi se află în cea de-a șasea zi de marș. În noapte de vineri spre sâmbătă, oamenii au rămas în localitatea Albota.

„Marșul de 320 de kilometri al minerilor și energeticienilor de la Complexul Energetic Oltenia, Târgu Jiu — Craiova — Slatina — Pitești — București este urmarea avalanșelor de distrugere a ultimei redute energetice a României, vânzarea țării unor interese străine și trădarea clasei politice a sistemului energetic național. Închiderea Complexului Energetic Oltenia echivalează în altă sferă cu desființarea Academiei Române sau dispariția istoriei și a limbii noastre din școlile românești. Punerea în pericol a independenței energetice a României poate fi interpretată ca o subminare a economiei de stat cu consecințe catastrofale, inimaginabile și iremediabile. Noi vom rescrie destinul Complexului Energetic Oltenia”, preciza președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, într-un comunicat transmis la începutul lunii aprilie.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele/subunitățile sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova — SE Craiova II și SE Ișalnița — vor intra în șomaj.

Vineri, o delegație formată din șase lideri sindicali, participanți la marș, a fost invitată la București la discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei. Sindicaliștii au fost primiți de secretarul de stat Corina Popescu. După întâlnire, sindicaliștii au anunțat că își vor continua protestul.

Președintele Federației Naționale Mine-Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat că participanții la marș încep să se simtă din ce în ce mai rău din cauza rănilor la picioare provocate de distanța parcursă, cinci dintre aceștia renunțând zilele trecute la demers în urma recomandărilor medicilor. Totuși numărul protestatarilor a rămas însă constant, deoarece alți colegi le-au luat locul, a adăugat el.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: