MITING DE SUSTINERE IN PHOENIX ARIZONA ,PENTRU FAMILIA BODNARIU!

17 apr.

Sute de persoane au demonstrat sâmbătă în orașul american Phoenix (capitala statului Arizona) pentru susținerea familiei Marius și Ruth Bodnariu, ai cărei copii au fost preluați de autoritățile norvegiene, relatează website-ul azcentral.com, potrivit Agerpres.

Manifestația, organizată de un grup de imigranți români, este una dintre cele peste 50 de acțiuni similare de solidaritate cu familia Bodnariu desfășurate în aceeași zi în mai multe orașe din SUA și în alte state ale lumii.

La fel cum se menționează într-un document al BBC despre acest caz, publicat vineri, protestatarii au estimat că de multe ori lucrătorii sociali se grăbesc să separe copiii de familiile lor pe baza unor justificări insuficiente, mai ales în cazul copiilor din familii ale imigranților.

La miting a fost prezent și congresmanul Trent Franks, responsabil în Congresul american cu problemele ce țin de protecția copilului. El a declarat că ceea ce i s-a întâmplat familiei Bodnariu în Norvegia se petrece de asemenea și în Arizona, dar, cu rare excepții, numai în situații întemeiate, datorită reglementărilor americane în baza cărora serviciile de protecție a copilului pot fi trase la răspundere în cazul unor abuzuri.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.