DUPA 64 DE ANI,ECHIPA NATIONALA FEMININA A ROMANIEI,NU S-A CALIFICAT LA JOCURILE OLIMPICE DE VARA DE LA RIO DE JANEIRO DIN ACEST AN!

18 apr.

În 2014, gimnastele au fost utilizate în campania electorală a PSD

O uriaşă ruşine a sportului românesc. Naţionala feminină de gismnastică a României întrecută de “nimeni”. O istorie de 64 de ani aruncată în derizoriu. VREM DEMISII.

După 64 de ani, gimnastele stau acasă

În noaptea de duminică spre luni, a “explodat” bomba: după 64 de ani de participări fără vreo întrerupere, echipa feminină de gimastică nu va mai fi prezentă la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro din acest an. La ora 23.50 s-a aflat că România a pierdut orice şansă de calificare, ratând o clasare între primele 4 echipe la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, turneu numit “Test Rio”, iar la ora 05.20, când s-au dat publicităţii rezultatele finale, am consemnat cea mai catastrofală prestaţie din istoria gimnasticii româneşti. Cu 24 de ore înainte, se aflase de ratarea calificării echipei masculine de gimnastică, dar acest lucru era oarecum previzibil.

Ne-a întrecut “nimeni”

România nu s-a calificat direct la olimpiadă, pentru că la mondialele din 2015, a avut cea mai catastrofală clasare din istorie: locul 13; doar primele 8 clasate s-au calificat la olimpiada de la Rio. Până atunci, cea mai slabă clasare a fetelor noastre s-a înregistrat la mondialele din 1962, când au ocupat locul 9. În calificările preolimpice de acum de la Rio, au participat echipele clasate pe locurile 9-16 la mondialele din 2015, primele 4 locuri fiind calificabile. Echipa României a obţinut 216,569 puncte şi a fost întrecută de alte şase echipe !!!: Brazilia – 226,477 puncte, Germania – 223,977, Belgia – 221,438 puncte, Franţa – 220,869 puncte, Australia – 218,428 şi Elveţia – 218,338. După cum se poate observa, Brazilia şi Germania ne-au întrecut la diferenţe „astronomice”, iar despre Elveţia şi Belgia nici nu ştiam că există pe „harta” gimnasticii feminine. Niciuna dintre cele 6 echipe nu a obţinut vreo medalie în istoria olimpiadelor. În ultimii 7-8 ani, doar SUA, China şi Rusia ne-a depăşit când nu am prins podiumul la mondiale. Cu excepţia Australiei în 2003, când a obţinut medalia de bronz, niciuna dintre cele 6 ţări clasate acum în faţa noastră în precalificări nu s-a apropiat de podium la campionatele mondiale între 1938 şi 2015. (Nu intră în discuţie echipa Germaniei comuniste, cu clasări bune în anii 70 si 80 – n.a.). Putem spune, fără să greşim că ne-a întrecut „nimeni”. Sau, mai grav, am devenit noi, „nimeni”.

Agente electorale şi victorii umflate cu pompa

Cum de s-a ajuns ca din top 4, echipa României să nu mai conteze deloc în ierarhia gimnasticii feminine, trebuie analizat la sânge şi asta cât mai repede. Trebuie să amintim însă două episoade legate de gimnastele noastre şi care demonstrează că alunecarea pe tobogan nu este întâmplătoare. În 2014, la Sofia, România câştiga titlul european şi câte o medalie de aur, argint şi bronz la aparate. Un succes “de serviciu”. Victoria de la Sofia a fost “vândută” ca un mare succes, în condiţiile în care campionatele europene sunt, pentru echipele puternice un “poligon de încercare”. Doar echipa României a venit cu prima garnitură, celelalte cu linia a doua sau chiar a treia. De exemplu, din lotul Rusiei de la Sofia, la mondialele din 2015 au fost doar Daria Spiridonova şi Maria Kharenkova, dar şi acestea, pe post de rezerve; din lotul Angliei, de la Sofia, la mondiale au fost selecţionate trei jucătoare, dar numai una, Claudia Fragapane a fost titulară. Ce a urmat după Sofia, se ştie: gimnastele au fost utilizate – nici acum nu se ştie cine a aprobat anomalia – pe post de agente electorale pentru PSD (era înainte de europarlamentare) şi pentru Victor Ponta (aflat în campanie prezidenţială) la Antena 3. Pe 26 martie a.c., federaţia română de gimnastică trimite agenţiilor de presă un comunicat triumfalist cu un aur (Ponor) şi argint (Bulimar) la aparate la un concurs de mâna a treia la Doha, întitulat World Challenge Cup. Întreaga presă a căzut pe spate când a văzut această titulatură şi a tratat subiectul exact aşa cum şi-au dorit oficialii, de parcă s-ar fi obţinut rezultate de senzaţie. În realitate, concursul de la Doha era unul pentru gimnaste de mâna a şaptea.

De ce nu Laura Jurcă ?

În turneul preolimpic de la Rio, gimnastele noastre au obţinut următoarele punctaje: Diana Bulimar – 53, 940, Dora Vulcan – 52,265, Cătălina Ponor – 41.223, Anamaria Ocolişan – 40,099, Maria Holbura – 39.940, Silvia Zarzu – 26.457. Cu aceste punctaje, la nivel individual cea mai bună clasare a obţinut-o Diana Bulimar, locul 24 din 66 de concurente clasificat. Dora Vulcan a ocupat poziţia 47, iar celelalte gimnaste nu au intrat în clasificare. Sunt semne de întrebare privind modul în care s-a efectuat selecţia. De exemplu, de ce nu a fost selecţionată Laura Jurcă, ea având al doilea rezultat în echipă la mondialele din 2015 şi este considerată ca fiind un real talent la cei 16 ani ai ei? După penibila şi catastrofala prestaţie de la acest turneu preolimpic – suntem pe locul 15 în ierarhia mondială – credem că este cazul unor demisii la federaţia de specialitate şi chiar la Comitetul Olimpic Român.

Rezultatele echipei României la Jocurile Olimpice

1952 – locul 9,

1956 – bronz

1960 – bronz

1964 – locul 6

1968 – locul 6

1972 – locul 6

1976 – argint

1980 – argint

1984 – aur

1988 – argint

1992 – argint

1996 – bronz

2000 – aur

2004 – aur

2008 – bronz

2012 – bronz

Notă: la Jocurile Olimpice de la Rio, România va fi reprezentată doar de un gimnast (Marian Drăgulescu) şi de o gimnastă (probabil Diana Bulimar).

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: