PREMIERUL DE BRUXELLES,JULIEN CIOLOS,CINIC SI AROGANT PRIN GESTUL SAU DE A PLECA LA TULCEA SI-A ARATAT DISPRETUL FATA DE MINERII DE CEO,DAR SI FATA DE ROMANI.MINISTRUL BORC HUIDUIT DE MINERI!

18 apr.

Minerii au ajuns în Capitală şi protesteaază în faţa guvernului, în timp ce o delegaţie a intrat la discuţii cu reprezentanţi ai executivului.

Protestatari au bannere pe care scrie „ANRE, de ce opriți mina Gorjului? Siguranța energetică a țării în pericol”, „Către FMI. Noi suntem români. Noi suntem români. Noi suntem aici pe veci stăpâni”, „Certificatele verzi din România aduc în Gorj sărăcia”. De asemenea, aceștia poartă veste pe care scrie „Certificatele verzi, subvenții din banii românilor pentru regenerabile”.

Minerii au ajuns în Bucureşti luni dimineața, după un marş, pe jos, de 320 de kilometri, pe ruta Rovinari-Craiova-București, în semn de nemulțumire față de indiferența autorităților naționale cu privire la situația companiei și a Sistemului Energetic Național. Pe traseu li s-au alăturat și alți colegi din Valea Jiului.

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele/subunitățile sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova — SE Craiova II și SE Ișalnița — vor intra în șomaj.

Vineri, o delegație formată din șase lideri sindicali, participanți la marș, a fost invitată la București la discuții cu reprezentanții Ministerului Energiei. Sindicaliștii au fost primiți de secretarul de stat Corina Popescu. După întâlnire, sindicaliștii au anunțat că își vor continua protestul.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: