COZMIN GUSA SI SORIN OANCEA ,PATRONII DE LA REALITATEA TV SI B1TV AUDIATI LA DNA IN DOSARUL PENAL LUDOVIC ORBAN!

19 apr.

Cozmin Gușă şi Sorin Oancea, patronii Realitatea TV, respectiv B1 TV, s-au prezentat marți la DNA, pentru declaraţii în dosarul lui Ludovic Orban în care fostul candidat PNL la Primăria Capitalei este plasat sub control judiciar. Cei doi au fost audiați în calitate de martori.

Potrivit DNA, Ludovic Orban, în calitate de candidat la Primăria Capitalei, ar fi cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru două televiziuni.

Cozmin Gușă le-a spus jurnaliștilor, la intrarea în sediul DNA, că nu au existat negocieri cu Ludovic Orban pentru primirea unei sume de bani.

„Am fost chemat ca martor în dosarul lui Ludovic Orban de către dna procuror Claudia Roşu. Nici nu am cerut (bani – n.r.) nici nu mi s-a oferit, nici nu ne-am întâlnit, dar sigur, fiind un caz atât de complicat, care într-un fel a schimbat soarta alegerilor, e de datoria doamnelor de la DNA să elucideze, probabil în timpul campaniei, acest scandal de corupţie şi în acelaşi timp bineînţeles că televiziunile care nu au treabă cu asta trebuie disculpate”, a spus Guşă.

La ieșirea din sediul DNA, Gușă a precizat: „Singura discuție pe care am avut-o cu Ludovic Orban despre campania lui am făcut-o la cererea lui, pe 24 martie, și am vorbit despre campanie, despre șansele lui, explicându-i atunci că felul în care vom colabora cu toate partidele, nu numai cu PNL, este între structura centrală a partidului și departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii”.

Acesta a susținut că discuția cu Ludovic Orban s-a purtat în prezența a mai multor oameni și într-un spațiu public.

„Nu poate să existe intermediar între mine și dl Ludovic Orban pentru că ne cunoaștem bine de 14-15 ani și nu-i nevoie. (…) A fost un eveniment nefericit în cariera lui Ludovic Orban”, a afirmat Gușă.

Potrivit lui, prezența politicenilor la Realitatea Tv nu este contracost.

Gușă se declară nemulțumit de faptul că televiziunile private sub obligate prin lege să ofere spațiu de emisie politicienilor în campania electorală.

„Probabil din exemplul Orban și cu ocazia acestei campanii, politicienii se vor gândi că este mult mai corect așa și este în spiritul economiei de piață. Există televiziuni de stat care pot să presteze pe gratis, pentru că oricum sunt falimentare și finanțate prost și televiziunile private nu au de ce să suporte un asemenea tratament”, a mai declarat Cozmin Gușă.

La rândul său, Sorin Oancea a declarat că a vorbit cu toţi oamenii politici şi că legea de finanţare a partidelor este foarte proastă.

„Am venit aici în calitate de martor. Presupun că e vorba de dosarul lui Ludovic Orban”, a spus Sorin Oancea la intrarea în DNA.

El a precizat că nu i-a cerut niciodată bani lui Ludovic Orban și că la B1 nu se plătesc emisiunile electorale.

„Legea interzice campania pe bani, o lege… așa cum o știți. Legea de finanțare a partidelor în continuare e destul de proastă, dar așa cum m-am văzut cu dl. Orban, m-am văzut cu mulți alți politicieni în toată perioada asta” , a explicat Oancea.

Acesta a negat că ar fi primit vreo sumă de bani sau că s-ar fi discutat despre vreo sumă de bani cu Ludovic Orban.

„Dați-mi voie să văd exact despre ce e vorba și la ieșire vă promit că voi face declarații complete. Cred, părerea mea, că e o lege proastă, ca o televiziune particulară să faci campanie electorală gratuită, e adevărat, dar nu depinde de noi să o schimbăm, de parlamentari. Se pare că a fost vorba de o discuție de el (Orban — n.r.) și altcineva”, a mai spus Oancea.

La ieșirea de la DNA, acesta a spus: „I-am declarat dnei procuror că nu am avut nicio discuție cu el despre bani sau condiții comerciale și, de asemenea, i-am spus că nu avem ce să ne reproșăm noi ca post de televiziune”.

El a precizat că nu își explică cum au ajuns asemenea informații la procurori și că aceștia vor lămuri acest aspect când și dacă vor emite un referat care va fi transmis instanței.

„Părerea mea… e mai degrabă o răzbunare între oameni politici, de afaceri, în care suntem trași practic și noi, absolut aiurea”. (…) Ultima întâlnire (cu Ludovic Orban — n.r.) a fost în vinerea înainte de a fi chemat dânsul la audieri. Nu am discutat niciun moment de niciun fel de sumă de bani pentru că este ilegal. Legea nu-ți permite să iei bani”, a arătat Oancea.

Acționarul B1 Tv a adăugat că aceasta pare a fi o răzbunare pe Ludovic Orban, ca o răfuială politică, și că procurorii l-au chemat la DNA deoarece s-a văzut cu Orban în acea perioadă.

Întrebat dacă ştie care este motivul pentru care a fost ciatat la DNA Cozmin Gușă, Ludovic Orban a răspuns că nu cunoaşte motivul.

„Mă puneți să dau niște declarații pe care nu pot să le dau, conform înțelegerii cu organele de autoritate”, a explicat Orban.

Întrebat dacă a avut discuții cu Gușă cu privire la electorale, Orban a declarat că a avut discuții despre campanie cu mii sau chiar zeci de mii de persoane.

„Nu cunosc motivele prezenței domnului Gușă la DNA”, a conchis Orban.

 

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: