ANA MARIA NEDELCU LIBERA!

23 apr.

Judecatoarele Ioana Bogdan, Ioana Alina Ilie si Angela Dragne de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis eliberarea din arest a femeii care a fost trimisa dupa gratii de judecatorul Adrian Viorel Podar de la Curtea de Apel Bucuresti pentru a fi extradata in Canada, dupa ce barbatul cu care locuia a acuzat-o ca i-ar fi rapit copilul pe care il au impreuna. Decizia judecatoarelor supreme a fost pusa in aplicare deindata, iar Anamaria Nedelcu (foto 1) a fost eliberata din Arestul central al Politiei Capitalei joi seara, 21 aprilie 2016. La iesirea din arest, Anamaria Nedelcu le-a declarat reporterilor ca in ultimii doi ani a incercat sa medieze conflictul cu barbatu, insa acesta nu a raspuns invitatiilor sale. Mai mult decat atat, tatal copilului, Maximo Sierra Muno un barbat de originie dominicana (foto 2), care a incercat sa creeze aparenta ca Anamaria Nedelcu ar fi o mama rea pentru copii pe care ii are si de aceea s-ar impune extradarea copilului lor, ar fi recunoscut ca este membrul unei secte, ca poate pune in pericol copilul prin ritualurile la care ia parte si ca este somer si intretinut de o femeie mai in varsta cu 20 de ani. Lumeajustitiei.ro a prezentat pe larg cazul Aneimaria Nedelcu, mama care a fost nevoita sa plece din Canada cu cei doi copii ai sai, pe motiv ca barbatul de origine dominicana cu care locuia o agresa fizic si ii punea in pericol si copiii.

Iata ce a declarat Anamaria Nedelcu in fata Arestului central al Politiei Capitalei:

Nu ma asteptam, pentru mine e o mare multumire ca ma duc la copii. Trebuia sa contacteze copilul in ultimii doi ani si sa raspunda la invitatia de mediere. Si sa puna interesul copilului pe primul plan. In cadrul procesului din Canada, el a recunoscut oficial ca este membrul unei secte. Am undeva scris, de la testele psihologice, ca este somer si ca este intretinut de o femeie mai in varsta cu 20 de ani decat el„.

La termenul de joi, 21 aprilie 2016, judecatoarele Ioana Bogdan, Ioana Alina Ilie si Angela Dragne au judecat contestatia formulata impotriva hotararii CAB, de arestare a mamei in vedere extradarii, atat de Anamaria Nedelcu, cat si de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti care au precizat inca din sala de judecata ca nu au solicitat masura arestarii pentru femeia fata de care statul canadian a cerut extradarea in vederea cercetarii sale pentru savarsirea infractiunii de rapire cu incalcarea unui ordin de custodie, fapta prevazuta de art.281 alin.1 din Codul penal canadian si pedepsita cu inchisoare de pana la 10 ani. Fapta pentru care Anamaria Nedelcu este acuzata de canadieni are corespondent in Romania in art 379 alin. 1 Cod penal, infractiunea de nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii de la o luna la 3 luni sau amenda. Iar acesta pedeapsa facea imposibila arestarea sa. Cu toate acestea, asa cum ne amintim, judecatorul Adrian Viorel Podar de la CAB a adaugat “de la sine” o noua infractiune, respectiv lipsire de libertate a unui minor, in asa fel incat sa fie indeplinita conditia gravitatii pedepsei care obliga ca pedeapsa sa fie mai mare de 4 luni, potrivit art. 26 din Legea 302/2004 si sa o poata trimita dupa gratii pe Anamaria Nedelcu.

In fata acestei realitati, Completul de 3 judecatori al ICCJ, format din judecatoarele Ioana Bogdan, Ioana Alina Ilie si Angela Dragne au apreciat ca nu se impune ca Anamaria Nedelcu sa stea dupa gratii, astfel ca dupa 8 zile de arest provizoriu, mama acuzata de barbatul de origine dominicana ca i-a rapit copilul a fost eliberata.

Iata minuta pronuntata in dosarul nr. 2559/2/2016/a1 de pe rolul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie:

Admite contestatiile formulate de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si de persoana extradabila Nedelcu (fosta Musteata) Anamaria impotriva incheierii din 13 aprilie 2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala in dosarul nr. 2559/2/2016/a1. Desfiinteaza, in parte, incheierea atacata. Revoca masura arestarii provizorii in vederea extradarii a persoanei extradabile Nedelcu (fosta Musteata) Anamaria. Dispune punerea de indata in libertate a contestatoarei persoana extradabila Nedelcu (fosta Musteata) Anamaria de sub puterea mandatului de arestare provizorie in vederea extradarii nr. 2 din 13 aprilie 2016 emis de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala in dosarul nr. 2559/2/2016/a1. Mentine celelalte dispozitii ale incheierii contestate. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru contestatoarea persoana extradabila, in suma de 100 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”.

SURSA :http://luju.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: