PREMIERUL UNGARIEI ,VICTOR ORBAN ,U.E . A DEVENIT „PASALAC”TURCESC!

23 apr.

Uniunea Europeană ‘s-a predat Turciei’ în criza refugiaților sub impulsul Angelei Merkel, cu consecințe ‘imposibil de prevăzut’, a declarat sâmbătă premierului ungar Viktor Orban, relatează AFP.

Premierul ungar a lansat acest atac la adresa cancelarului german într-un interviu apărut sâmbătă în săptămânalul german Wirtschaftswoche, chiar în ziua în care Angela Merkel și mai mulți lideri europeni efectuează o vizită delicată în Turcia, în cadrul procesului de urmărire a acordului încheiat între Uniunea Europeană și Ankara la 18 martie pentru stoparea fluxului de migrație ilegală și pe care Turcia amenință să nu îl mai respecte.

Prin acest acord dintre Bruxelles și Ankara, impus în principal de Angela Merkel, „suntem predați Turciei. Un astfel de lucru nu este niciodată bun”, a spus Orban, care a dispus ridicarea unui gard de sârmă ghimpată în Ungaria împotriva fluxului de refugiați și imigranți.

„Securitatea Uniunii Europene nu poate fi pusă în mâinile unei puteri exterioare UE”, a spus el.

Turcia s-a angajat să accepte întoarcerea pe teritoriul său a tuturor imigranților ajunși ilegal în Grecia de la 20 martie. Planul prevede de asemenea că pentru fiecare refugiat sirian retrimis în Turcia, un altul va fi ‘reinstalat’ într-o țară din UE, în limita a 72.000 de locuri.

În contrapartidă, Bruxellesul a acceptat să ofere Turciei trei miliarde de euro, să relanseze discuțiile privind aderarea la UE și să accelereze procesul de liberalizare a vizelor pentru cetățenii turci, subliniind însă că nu va face compromisuri în privința criteriilor care trebuie îndeplinite.

Ankara a ridicat însă miza, cerând trei miliarde de euro suplimentare până în 2018 și spunând că ar putea să nu mai respecte acordul dacă statele membre ale UE nu își vor respecta promisiunea de a elimina vizele pentru cetățenii turci până la sfârșitul lunii iunie.

„Noi, membrii UE, am plătit deja trei miliarde Turciei. Imediat însă trebuie să mai plătim trei miliarde. Este imposibil de prevăzut unde se va opri aceasta”, a spus Orban, care a permis totuși adoptarea acordului cu Ankara.

„Am susținut strategia Turciei doar cu condiția că va exista în plus un sistem de protecție a frontierelor proprii” ale UE, a declarat el.

În opinia sa, Bruxellesul a făcut o ‘greșeală’ concentrându-se mai mult pe repartiția refugiaților, și mai puțin pe protejarea frontierelor.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: