DUPA RESPINGEREA CANDIDATURII LUI GELU VISAN,PROFESORUL MIRCEA NASTASE ,CANDIDAT ALDE LA EGALITATE CU CANDIDATUL PSD LA PRIMARIA CRAIOVEI,OLGUTA LIA VASILESCU!

30 apr.

Spre surpriza tuturor, bătălia pentru Primăria Municipiului Craiova se anunţă deosebit de animată după depunerea tuturor candidaturilor. Ceea ce părea doar o formalitate pentru Olguţa Vasilescu, candidatul PSD, a devenit o competiţie interesantă, mai ales după ce un sondaj îl creditează pe profesorul Mircea Năstase, candiatul ALDE, cu aproape 30 de procente, situîndu-l pe locul 2!

Surpriza nu vine neapărat din scorul bun al lui Mircea Năstase, ci, mai ales, din faptul că PSD şi ALDE sînt partide aliate la guvernare, iar fotoliul de preşedinte al Senatului, deţinut de Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE, se bazează pe sprijinul PSD! Iată un cadru de la lansarea spectaculoasă a lui Mircea Năstase:

Dar cursa electorală pentru Primăria Craiova se anunţă extrem de interesantă mai ales după ce lui GELU VIŞAN, propunerea PMP, i s-a respins candidatura de către Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 1 Craiova, după ce au fost verificate cele 3.000 de semnături depuse, din care au rămas valide doar 1.543, insuficiente însă, căci erau necesare minim 2.600:

Cel care era creditat iniţial cu a doua şansă era PAVEL BADEA, fostul fotbalist al Universităţii Craiova, care candidează din partea PNL, însă imaginile în care cerea bani de la candidaţi, precum şi identificarea sa cu „groparul” echipei de fotbal care l-a făcut celebru i-au diminuat serios şansele.

În aceste condiţii, la Craiova se anunţă o bătălie fratricidă, între candidaţii PSD şi ALDE, respectiv Olguţa Vasilescu şi Mircea Năstase. Amîndoi sînt profesori, dar, în timp ce Olguţa Vasilescu a intrat de tînără în politică, renunţînd, practic, la catedră, Mircea Năstase a fost peste un deceniu directorul uneia dintre cele mai importante şcoli ale învăţămîntului românesc, Colegiul Naţional “Elena Cuza” din Craiova.

Dar campania electorală este abia la start, aşa încît timp de o lună toţi candidaţii pot să cîştige sau piardă din procente în funcţie de prestaţia fiecăruia în timpul dezbaterilor ce se anunţă spectaculoase. Ultima bătălie tensionată pentru Primăria Craiova a avut loc în 2012, între primarul de atunci Antonie Solomon şi actualul edil Olguţa Vasilescu, despărţiţi în final doar de ceva mai mult de 5.000 voturi!

Interesant este faptul că atît în 2012, cît şi în 2016, primarii în funcţie au intrat în competiţie fiind puşi sub acuzare de către procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie: Antonie Solomon fusese arestat preventiv, iar Olguţa Vasilescu a fost doar reţinută 24 de ore!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: