PORTUGALIA POARTA CATRE PARADISUL FISCAL PANAMA PAPERS!

30 apr.

 

Peste 10 miliarde de euro au fost transferate din Portugalia catre paradisurile fiscale intre anii 2010 si 2014, releva date publicate vineri de guvernul de la Lisabona, principalele centre offshore preferate de evazionistii fiscali portughezi fiind Hong Kong, Bahamas si Panama, relateaza agentia EFE.

Datele mai evidentiaza ca transferurile au crescut considerabil in perioada de varf a crizei economice, atunci cand guvernul portughez a crescut impozitele. Astfel, in anii 2010 si 2011 au iesit din Portugalia circa 7,7 miliarde de euro, fata de numai 373 de milioane in 2014.

Publicarea acestor informatii readuce in atentie scandalul Panama Papers, respectiv dezvaluirea a milioane de documente care arata cum politicieni, oameni de afaceri si celebritati din lumea intreaga si-au ascuns averile prin paradisurile fiscale. Guvernul de la Lisabona a anuntat ca studiaza documentele ce fac referire la Portugalia, dupa ce mass-media a relatat ca in acestea se regasesc informatii despre oameni de afaceri si fosti ministri portughezi.

Dezvaluirile din Panama Papers au provocat si dezbateri pe scena politica portugheza, unele partide de stanga, care sprijina actualul guvern socialist, avertizand ca si insula portugheza Madeira este practic tot un paradis fiscal, desi ea nu se regaseste pe listele cu tarile sau teritoriile recunoscute pentru activitatile companiilor offshore, informează hotnews.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: