MOSIERUL LANDULUI ROMANIKA ,PENALUL KLAUS JOHANNIS ARUNCA BANII AMARASTEANULUI ROMAN PE FEREASTRA PENTRU:”INSTITUIREA CENTRELOR COMUNITARE ROMANESTI DIN STRAINATATE!”

3 mai

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru promulgarea legii privind instituirea Centrelor comunitare româneşti în străinătate. Legea prevede înfiinţarea unor centre comunitare româneşti în fiecare stat în care sunt înregistraţi la misiunile diplomatice ale României cel puţin 5.000 de cetăţeni români.

Pentru înfiinţarea centrelor comunitare româneşti este necesar să fie adresate solicitări Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE, în baza semnăturilor a cel puţin o treime din cetăţenii români înregistraţi la misiunile diplomatice ale României din statul respectiv.

De asemenea, calitatea unui membru al unui centru comunitar românesc se dobândeşte prin cerere adresată conducerii centrului comunitar, fiind condiţionată de înregistrarea prealabilă la misiunile diplomatice ale României din statul respectiv, potrivit legii. Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE este responsabil pentru înfiinţarea centrelor comunitare româneşti şi pune la dispoziţia fiecărui centru un sediu în care să îşi desfăşoare activitatea. Centrele comunitare ar trebui să beneficieze de sprijin financiar, logistic şi material pentru: desfăşurarea acţiunilor, proiectelor şi programelor iniţiate; achiziţionarea de manuale, cărţi de specialitate, cărţi de lectură sau alte publicaţii în limba română; desfăşurarea unor cursuri educaţionale în limba română; organizarea unor evenimente care au ca scop celebrarea principalelor evenimente naţionale sau religioase; organizarea unor ateliere cu caracter artistic, religios sau sportiv.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: