CCR A RESPINSMIERCURI CA INADMISIBILA EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE:”ALEGEREA PRIMARILOR SE VA FACE INTR-UN SINGUR TUR!

4 mai

 

Judecătorii CCR au decis soarta alegerilor locale. 

Alegerile locale din iunie 2016 vor fi într-un singur tur. „Nu am găsit niciun motiv care să justifice schimbarea. Dintotdeauna Curtea a spus că este rolul Parlamentului să decidă legislația electorală”, a spus Augustin Zegrean.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri soarta alegerilor locale. Dezbaterea a avut loc  cu doar câteva ore  înainte de startul oficial al campaniei electorale, decizia CCR schimbând în acest caz jocurile politice. Alegerile locale se vor desfășura într-un singur tur. Decizia a fost luată în unanimitate de voturi.

Excepţie respinsă ca inadmisibilă

Judecătorii CCR au respins miercuri ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate privind articolul 101 din Legea 115/2015, privind alegerea primarilor într-un singur tur. CCR a judecat sesizarea unui jurnalist (Liviu Avram de la Adevărul – care sub „acoperirea” de candidat a înaintat un dosar incomplet, tocmai pentru a ajunge la CCR) venită prin intermediul unei instanţe de drept comun. La puţine minute după deliberări, preşedintele CCR, Augustin Zegrean a declarat presei că excepţia de neconstituţionalitate a fost respinsă ca inadmisibilă, deoarece ea viza în primul rând numărul de semnături necesare unei candidaturi, „şi nu legea propriu-zisă”. Pe româneşte, Curtea Constittuţională nici măcar nu a judecat chestiunea legată de alegerea primarilor într-un singur tur. Ar fi putut să o facă doar dacă Avocatul Poporului ar fi sesizat CCR, dar Victor Ciorbea nu a vrut să supere PSD, partid adept al alegerilor într-un singur tur. Pe masa CCR se mai află 30 de sesizări similare – venite tot prin trimiteri de la instanţe de drept comun – dar Augustin Zegrean a menţionat clar că decizia nu se va schimba.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: