STRUNGARUL VALERIU ZGONEA,OMUL LUI KLAUS JOHANNIS IN PSD,SE TINE CU DINTII DE SCAUNUL DE PRESEDINTE AL CAMEREI DEPUTATILOR SI URLA CA APUCATU’ :”JIHADISM NECONSTITUTIONAL!”

4 mai

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, contestă cererea de revocare depusă de grupul deputaților PSD și susține că aceștia nu pot cere revocarea sa pentru că în acest moment ar fi deputat neafiliat, odată cu excluderea din PSD.

Cei din PSD susțin, însă că Regulamentul Camerei Deputaților le dă dreptate și pot solicita revocarea lui Zgonea, tot ei fiind cei care l-au susținut pentru funcția de președinte.

”Art. 26

Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar căruia îi aparţine preşedintele.

Art. 27

(1) Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor se depune la Biroul permanent, care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 26, şi introduce în proiectul ordinii de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor propunerea de revocare. În cadrul dezbaterii asupra propunerii de revocare vor lua cuvântul liderul de grup care a cerut revocarea şi, la cerere, câte un reprezentant al celorlalte grupuri parlamentare şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

(2) Preşedintele Camerei Deputaţilor căruia i s-a cerut revocarea nu poate conduce şedinţa Biroului permanent sau cea a plenului în care se discută revocarea sa. El va fi înlocuit prin votul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de unul dintre vicepreşedinţi.

(3) Dacă propunerea de revocare este aprobată de plenul Camerei Deputaţilor, se organizează alegerea unui nou preşedinte, în conformitate cu prevederile art. 22”, se arată în Regulamentul Camerei Deputaților.

În schimb, Valeriu Zgonea susține că acțiunea PSD este un act de ”jihadism neconstituțional” și a arătat că aceștia au pus căruța înaintatea boilor. Adică, prima dată l-au exclus și abia apoi vor să îi retragă sprijinul pentru funcția de președinte al Camerei, ori, în acest moment, el nu mai este membru al PSD.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: