FOSTUL MINISTRU DE EXTERNE DIN GUVERNUL VICTOR PONTA ,DIPLOMATUL BOGDAN AURESCU NUMIT DE KLAUS JOHANNIS CONSILIER PREZIDENTIAL!

5 mai

 

Președintele Klaus Iohannis l-a numit consilier prezidențial pe Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe în Guvernul Ponta.

Aurescu va fi consilier prezidențial la Departamentul Politică Externă.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a numit în funcția de Consilier Prezidenţial, Departamentul Politică Externă, pe domnul Bogdan Lucian Aurescu, începând cu data de 6 mai a.c”, precizează Administrația Prezidențială într-un scurt comunicat de presă transmis joi.

Iohannis nu mai avea consilier pe politică externă de la plecarea lui Lazăr Comănescu de la Cotroceni. Comănescu l-a înlocuit chiar pe Aurescu în fruntea MAE în toamna anului trecut.

Bogdan Aurescu, diplomat de carieră, a fost ministru al afacerilor externe între 24 noiembrie 2014 și 17 noiembrie 2015.

Din iunie 2012 până pe 24 noiembrie 2014 a fost secretar de stat pentru afaceri strategice. Are gradul diplomatic de ambasador.

În perioada 2004-2009 a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat la data de 3 februarie 2009 cu un câștig de 79,34% din suprafața în dispută, adică 9700 km² de platou continental și zonă economică exclusivă care au revenit României.

În perioada 2010-2011 a fost negociator-șef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă și al Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: